Hollantilaiset kauhukakarat

Ihmettelin ircissä, miksi amerikkalaiset pitävät hollantilaislapsia kamalina kauhukakaroina, vaikka minusta he ovat selvästi suomalaislapsia parempikäytöksisiä. Eräs kaveri Suomesta totesi “Hollantilaiset aikuiset ovat kamalia kauhukakaroita, mutta lapsista en tiedä, ne ovat varmaan ihan OK.”

Onhan se kieltämättä outoa asua maassa, jossa ei ole hylkiö ja friikki tai saa tappo- ja muita uhkauksia vain siksi, että on valtavirrasta poikkeavia mielipiteitä (toki Hollannissakin voi saada tappouhkauksia mielipiteillään ja tunnetusti joku voi myös toteuttaa ne, mutta ei ehkä vielä minun mielipiteilläni kuitenkaan). Joitakin ihmisiä ahdistaa, etteivät sosiaaliset normit rajoita sanoja tai tekoja täällä samalla lailla kuin muualla, mutta minulle se passaa oikein hyvin.

Kommentoi
Name and Mail are required