Blogikollegoiden tarjontaa tälle päivälle

Tänään ilmestyy blogi-, Twitter- ja tietysti esikoiskirjailijakollegani Henna Helmi Heinosen romaani Veljen vaimo (vaikka sitä onkin joistain kaupoista saanut jo useita päiviä). Romaanista voi lukea näytteen sen kotisivuilla ja blogaajille luvataan ilmainen kopio. (Sama koskee myös Marian ilmestyskirjaa, mutta ilmestymispäivää ei ole vieläkään lyöty lukkoon. Joskus lähiviikkoina se kuitenkin on.)

Tänään kannattaa lukea ja kommentoida myös ihmisoikeusaktivisti Anja Alasillan Sydän paikaltaan -blogista ehdotus suomalaisen lainsäädännön muuttamiseksi vammaisten työllistämiseksi. Ajatus tuli alunperin italialaiselta ystävältäni, joka kertoi tästä italialaisesta laista, jota hän on itsekin hyödyntänyt. Periaatteessa suhtaudun aika epäluuloisesti kiintiöihin, mutta joissain tilanteissa niillä voi olla käyttöä.

Toinen, mihin tänään kannattaa tutustua on viime viikolla mainittu KaNoKiKu-blogi, jossa julkaistiin eilen kokonainen pino osallistujien tammikuun aikana kirjoittamia novelleita. Omat novellini (joista toisen päähenkilönä on Jeesus ja toisen Jumala) jäivät valitettavasti kesken (kiitos niskapoppamiehen), mutta tuolla blogissa on mielenkiintoinen valikoima hyvin erilaisia novelleita, joista monet ovat ehdottomasti lukemisen arvoisia. Oma suosikkini oli Mustaa oksennusta. Mielestäni jännä piirre oli se, että niin suuri osa novelleista käsitteli lähihistoriaa, ulkomaita ja vanhojen ihmisten elämäntarinoita.

One Response “Blogikollegoiden tarjontaa tälle päivälle”

  1. SusuPetal says:

    Hei,

    luin tuon lukunäytteen, kirja kiinnostaa, sillä aihe tuntuu liippaavaan hyvin, hyvin hyvin läheltä. Oikeastaan aika pelottavaa.

    Inspiraatiollista kevättä!

Kommentoi
Name and Mail are required