Raikas, terävä ja sivaltava

Tarkoitus oli blogata taas välillä muista kun arvosteluista, mutta tämä oli niin hieno, että pakko sanoa jotain.

Lukemista ja kevennystä -blogin Heta otsikoi arvostelunsa “Teksti lyö kuin ruoska“. Hän toteaa, että “Romaani on ansiokas myös tämän ajan kuvana. Erityisen osuvasti tässä kuvataan suomalaista terveydenhoitojärjestelmää.

Arvostelu loppuu (en viitsi katkoa tästä mitään, vaikka onkin pitkä lainaus): “Marian ilmestyskirja on todella raikas ja hieno esikoisromaani. Suosittelen lämpimästi, sen voisi lähettää vaikka joululahjaksi Raimo Sailakselle ja kaikille jotka puhuvat vain terveydenhuoltojärjestelmän kalleudesta, eikä kukaan piittaa hoidon laadusta. Tähän täytyy lisätä, että romaanin pääasia ei kuitenkaan ole sairaus eikä terveydenhuolto, vaan se kertoo todella kasvutarinan, raikkaasti ja terävästi, suorastaan sivaltavasti, epämiellyttäviä ja rankkoja aiheita kaihtamatta. Romaani pakottaa lukijan pois mukavuusvyöhykkeeltä, mikä on ihan hyvä juttu.”

Kiitos Heta. Taas tuli sellainen olo, että ei väliä, jos kaikki loput inhoavat, selvästi ainakin jotkut ovat saaneet kirjasta irti sellaisia juttuja kuin toivoin – ja sellaistakin, mitä tuskin uskalsin edes toivoa. Sivaltava on hieno sana ja tykkään siitä, että joku käyttää sitä minun tekstistäni. Raimo Sailas, ja moni muukin, saisi tosiaan Marian ilmestyskirjan lukea, mutta sen kun näkisi.

Selvästi hyvistä arvosteluista kyllä tulee paineita, etenkin kun seuraava romaanini Makuuhaavoja on niin erilainen. Se ei ole oikeastaan lainkaan kantaaottaava (mikä minut tuntien on äimistyttävää), saati sitten sivaltava, vaan enemmän nyansseilla ja herkkyydellä pelaava. Ehkä se sitten tulevaisuudessa jonkun mielestä hivelee …kuin piikkimatto?

One Response “Raikas, terävä ja sivaltava”

  1. Teresita says:

    Hei! Ehdin vihdoin lukea Marian ilmestyskirjan! Kommentit löytyvät lukupäiväkirjastani..

    http://teresitan.blogspot.com/2011/03/marian-ilmestyskirja.html

Kommentoi
Name and Mail are required