Hollanti valloitettu

Vaaleista sanon kenties painavan sanasen myöhemmin, mutta lauantaina juhlittiin Marian ilmestyskirjan julkkareita. Kirja ei oikeasti ole vielä ilmestynyt, mutta hyvä italialainen ystäväni oli sattumalta tulossa käymään Amsterdamiin, joten päiväksi valikoitui lauantai. Valitettavasti kirjan ensimmäiset kappaleet eivät minulle ehtineet ajoissa, mutta kirjatrailerista saatiin sentään kursittua kasaan melkein valmis, näyttökelpoinen versio, jota päästiin katselemaan olohuoneen telkkarista. (Netti-ihmiset toivottavasti näkevät sen parin päivän päästä.)

Kirjanjulkkareiden järkkääminen itse kotona pienelle kaveripiirille ei ole ehkä glamöröösiä, mutta olen tehnyt sitä jo vaikka kuinka monelle kirjalle. Expatin tuttavapiiri on toki pieni, eivätkä puolet tutuistani päässeet paikalle, mutta italialaisen ystäväni lisäksi paikalle saatiin neljä NaNoWriMo-kaveriani sekä miehen muusikkokaveri. Hyvänä puolena kotibileissä on, että voi itse huolehtia tarjoiluista.

Kirjajulkkareiden vieraita

Yleensä otan kuvatkin ruoista, mutta nyt ne jäivät kiireen takia väliin. Valitettavasti kuivatuilla pikkuruusuilla koristelluista limetti-ruusuvesi-pistaasipikkuleivistä (joita laaduntarkkailun nimissä söin itse kahdessa päivässä kahdeksan…) ja sinisellä lasimosaiikkilautasella oransseina aurinkoina hohtaneista tomaatti-basilikaskonsseista (resepti tulevassa ruokakirjassani) ei siis jäänyt mitään todistusaineistoa, höh.

Lisäksi nautiskeltiin, vegaanisesti tietenkin, terijaki-vihreitä papuja (vakkarisuolaiseni), hapankorppurullia ruohosipuli-cashewtuorejuustotäytteellä ja aurinkotomaatti-cashewtuorejuustotäytteellä (hollantilaiset innostuivat, että pääsevät tweettaamaan syöneensä “vintage Finnish snacks”), elävän ravinnon suklaabrownieita ja suklaa-vadelmakakkua. Kaverit toivat tuliaisiksi mystistä, mm. chilillä maustettua tomaattimehua, mutta totesimme sen maistuvan liikaa ketsupilta.

Juhlien hämärin tilanne oli, kun mieheni kaveri luki läppäriltä Marian ilmestyskirjan englanninkielistä esittelysivua ja totesi, että “tämä on kuin suoraan yhden kaverini elämästä, niin kuin olisi copypastettu”. Hänen ystävättärensä oli muuttanut Kaliforniasta Suomeen terveydenhuollon takia (auts), mikä sitten osoittautuikin katkeraksi pettymykseksi. “Tämän olisin voinut kertoa etukäteen”, sanoin. Hän lupasi yrittää saattaa meidät yhteyksiin, tosin tämä nainen on hyvin huonossa kunnossa, eikä siis paljoa nettiäkään pysty käyttämään.

P.S. Uusi, harvinaisen syväluotaava kirjailijahaastattelu minusta julkaistiin pari päivää sitten DeviantART-verkkosivustolla.

Kommentoi
Name and Mail are required