Järkeä päähän Vauva.fi:n korppikotkille

Tänä aamuna vereni kiehui. Kaverini kertoi minulle IRCissä, että Helsinki Pride 2010:ssä ottamaani valokuvaa kauhisteltiin todella mauttomaan, asiattomaan ja kuvottavaan tapaan Vauva.fi:n foorumilla. Ko. foorumi on toki tunnettu trolleistaan, mutta liian moni postaajista vaikutti olevan tosissaan.

Suututti niin, että latasin valokuvan tilalle palvelimelle uuden kuvan, jossa on Meidän Perhe -lehdestä skannattu kuva ko. perheestä (minulla aivan sattumalta on tuo lehden numero kirjahyllyssäni, ainoa perhelehti jonka olen koskaan ostanut, kun oli tarkoitus tarjota siihen yhtä haastattelua).

Tässä teksti, jonka lisäsin kuvaan:

1. Joku keksi, että kuvassa on lesboperhe, koska siinä on kaksi naista samassa kuvassa. Väärin meni.
2. Lesboperheissä ei ole mitään vikaa. Tutkimusten mukaan lapset kasvavat täysin normaalisti. Homofoobiset ja erilaisuutta pelkäävät vanhemmat sen sijaan voivat vääristää lapsensa kehityksen.
3. Newsflash: vauva ei traumatisoidu siitä, että näkee äitinsä tissit. Jos te traumatisoidutte, se on teidän ongelmanne.
4. Lävistykset ja tatuoinnit eivät tee kenestäkään huonoa äitiä (tai huumeidenkäyttäjää, kuten joku nerokkaasti vihjasi). Erilaiset kauneuskäsitykset eivät tee kenestäkään huonoa äitiä.
5. Miten te oikeasti kuvittelette voivanne kommentoida teille tuntemattoman ihmisen vanhemmuutta yhden kuvan perusteella? Hävetkää.

Vaikka minulla ei ole lapsia, minusta on aina ollut karmivaa, kun naiset korppikotkina arvostelevat omasta mielestään huonoja äitejä mitä kummallisimmista syistä. En usko, että naista voi paljoa pahemmin loukata, kuin arvostella tämän kykyjä äitinä.

Maailmassa on monia erilaisia tapoja olla äiti, oli sitten homo tai hetero, cis- tai transsukupuolinen, uskis tai ateisti, fiftari tai gootti. Äidin ulkonäöllä ja tyylillä on kaikkein vähiten tekemistä sen kanssa, onko tämä hyvä äiti!

(Kyllä, kaupungin järjestyssäännöt saattavat hyvinkin kieltää tissit paljaana hillumisen. Minulle ei ole koskaan selvinnyt, mitä haittaa tästä olisi. Lait ja kaupungin järjestyssäännöt, samoin kuin erilaiset moraalikoodit kymmenestä käskystä alkaen, kieltävät monia erilaisia asioita. Kymmenessä käskyssä puolestaan sanotaan: älä anna väärää todistusta lähimmäisestäsi.)

P.S. Tiedostan tehneeni tekijänoikeusrikkomuksen kuvaamalla tämän lehtijutun ja laittamalla sen nettiin. Uskon, että muu yhteiskunta pystyy elämään tämän kanssa.

2 Responses “Järkeä päähän Vauva.fi:n korppikotkille”

  1. Hyvin tehty! Toivottavasti edes joku niistä keskustelijoista olisi mennyt hieman itseensä luettuaan julkaisemasi tekstin. Itseäni myös järkyttää se, miten tuomitseviksi ihmiset muuttuvat tuollaisilla palstoilla vaikka kasvotusten saattaisivat esittää kovinkin suvaitsevaista. Kuten sanoit, paljon mikään ei ole naiselle pahempaa kuin kyseenalaistaa tämän taidot äitinä. Nyt tuo keskusteluketju oli näköjään poistettu…

    • Näemmä joo. Ei ehkä yllätä. Otin kyllä ketjun jossain vaiheessa talteen tämän ennakoiden, mutta nyt en osaa päättää, pitäisikö se laittaa julkiseksi vai ei.

Kommentoi
Name and Mail are required