Vanhuus ei tule yksin

Vuodesta on kulunut puolet (tähän kaikille aikuisille tyypillistä “mihin se aika katosi, voi kuinka aika rientää, kohta on jo joulukin” -voivottelua). Mitä tässä ajassa on sitten tapahtunut?

No, Marian ilmestyskirja ei ole vieläkään myynnissä, mikä tietysti kismittää. Siitä on tosin tullut jo kymmenkunta arvostelua ja sen tiimoilta on julkaistu kaksi lehtijuttua, kolmas vielä tulossa.

Seuraava käsikirjoitukseni Makuuhaavoja valmistui kerrankin ajoissa maaliskuun lopussa. Sen kohtalo on edelleen auki, sillä hylkyjä on tullut vasta 4-5 ja se lähetettiin noin 25 kustantamoon. Näiden seuraajaa en ole ehtinyt vielä paljoa suunnitella.

Lääketiedekirja on loppusuoralla ja on tarkoitus saada valmiiksi seuraavan kuukauden sisällä. Sanoja on nyt noin 67 000, joista peräti noin 13 000 on syntynyt edellisen yhdeksän päivän aikana (huh).

Vuoden alussa kirjoitin pitkän artikkelisarjan yhdelle asiakkaalle. Yksi artikkelini julkaistiin Kunto & Terveys -lehdessä ja yksi on hyväksytty julkaistavaksi syksyn Vegaia-lehdessä. Kaksi juttuehdotusta on edelleen auki ja yksi juttu on alustavasti sovittu.

Olen kirjoittanut kai kaksi 55 sanan novellia, kaksi raapaletta ja yhden pidemmän novellin (noin 1 300 sanaa). Olen aloittanut pari novellia, joita en ole saanut vielä valmiiksi ja pari viime vuonna aloitettua on yhä kesken. Hämmentävää on, että valmiiksi saaduissa novelleissa olen hyödyntänyt peräti kolme pari vuotta vanhaa ideaa, joista kaksi olen käytännössä jo ehtinyt hylätä mahdottomina aikoja sitten.

Olen osallistunut kahteen kirjoituskilpailuun, joista toisen yhteydessä raapaleeni julkaistiin verkossa, mutta en ole voittanut mitään. Toisen raapaleen olen lähettänyt kahteen lehteen, joista yhdestä tuli hylky ja yhdestä tulee lähes varmasti hylky. Jatkan sen lähettelyä vielä. Viime vuonna kirjoittamani novelli Timeless julkaistiin huhtikuussa Breath & Shadow -lehdessä.

Valmiiksi saatujen proosatekstien määrä on ihan OK, tosin kirjoituskilpailuihin ja kirjallisuuslehtiin oli kyllä tarkoitus lähettää paljon enemmän tekstejä ja juttuehdotuksiakin haluaisin lähetellä enemmän. Runoja en ole käytännössä ehtinyt kirjoittaa. Lääketiedekirja on vienyt aika lailla kaikki resurssit. Toivottavasti tilanne muuttuu nyt syksyllä, vaikka ruokakirjaakin pitäisi toki tehdä.

Kuukauden päästä alkavalla lomalla ajattelin suunnitella tulevaa romaania ja toivottavasti vähän vilkaista esseekokoelmaakin. Sen jälkeen sitten ruokakirjaa, NaNoWriMo ja pitäisi yksi uusi blogikin perustaa. Loman jälkeen seuraavan kerran joskus ensi huhtikuussa voi sitten huilata. Ehkä.

Kommentoi
Name and Mail are required