Lapsuuden haaveiden toteutuminen

Kun olin pieni, halusin leipuriksi tai suklaakauppiaaksi. Suklaakauppiashan joutuu syömään suklaalevyn, jos se tippuu “vahingossa” maahan ja menee rikki. Paras ammatti siis. Halusin olla myös taidemaalari. Viisivuotiaasta lähtien olen halunnut myös kirjailijaksi, mutta toki ajattelin, että voisin tehdä muutakin samalla.

Ala-asteella halusin jonkin aikaa kriminologiksi. Sitten keksin haluta biologiksi, en tiedä miksi, en ikinä perustanut koulun biologiasta niin paljon. Ala-asteella kokosin myös keittokirjaa, johon päätyi luokkakavereideni legendaarisia reseptejä kuten “Kallen persikkakakkapiirakka” (joka oli kai säilykepersikalla ja juustolla päällystetty karjalanpiirakka).

No, nykyään kirjoitan lääketieteellisiä kirjoja, joissa on mukana aimo annos biologiaa – ja oikeastaan kriminologiaakin, jos puhutaan rikoksista ihmisyyttä vastaan… Olen tekemässä myös keittokirjaa, johon tulee erityisesti leivonnaisia ja herkkuja, toki suklaareseptejäkin. Yhtään maalausta en ole koskaan myynyt, mutta on niitä parissa näyttelyssä ollut esillä.

Ehkä minulla joku päivä on vielä se leipomo tai suklaapuotikin. Tosin luulen, että saan syödä tarpeeksi herkkuja ilman, että niitä pitää erikseen pudotella.

Kommentoi
Name and Mail are required