Päärynämekkoinen tyttö

Harjukaupungin salakäytävät

Säästin Pasi Ilmari Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytäviä monta kuukautta kesälomaa, etenkin Suomen matkaa varten. Aloitin sen tosin vasta paluumatkalla lentokoneessa. Kirjaan kohdistuivat kovat odotukset. Eikä se kyllä pettänyt. Näin siihen liittyvää untakin kai kahdesti, enkä yleensä näe kirjoihin liittyviä unia.

Kirja kertoo kustantaja Olli Suomisesta ja siitä, miten lapsuuden tapahtumat Jyväskylän salaperäisissä salakäytävissä yhtäkkiä palaavat takaisin hänen elämäänsä mm. nuoruuden rakastetun ja nykyisen elokuvallisen hittikirjailijan Kerttu Karan muodossa.

Harjukaupungin salakäytävät on niin maagista realismia kuin vain voi olla, tosin Lumikko ja yhdeksän muuta -kirjan tavoin dekkari- ja jännärivivahteita tulee koko ajan lisää ja koko ajan tuntuu, että varmaankin missaa jotain olennaisia vihjeitä. Kirja on monessakin suhteessa varsin hämmentävä. Siinä on jopa kaksi erilaista loppua, joista sen, mitä ei omasta kirjasta löydy, voi lukea verkossa. Molemmat loput ovat varsin erikoisia, tosin keskenään melko samanlaisia.

Kirjan kannessa esiintyvät sateenvarjot sekä päärynä – joka viittaa päärynämekkoiseen tyttöön – esiintyvät kirjassa hyvin taajaan.

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Pasi Ilmari Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät […]

Kommentoi
Name and Mail are required