Täpinöitä

NaNoWriMoon on vielä kaksi kuukautta miinus yksi päivä. Olen jo nyt aika täpinöissä tulevasta romaanistani. Minulla on jo nyt kasassa aika hyvä juoni ja hahmoistakin on aika hyvä visio. Tutkimustyöstäkin on jo noin puolet tehty. Ei sitä paljoa tähän kirjaan tarvita, mutta enemmän kuin edelliseen. Suurimman osan olen tehnyt ihmisiä haastattelemalla..

Olen saanut tosi hyviä ideoita ja keksinyt pari todella omaperäistä juonenkäännettä. Aion myös käyttää joitain kerrontatekniikoita ja muita “kikkoja”, joita en ole aikaisemmin käyttänyt (ei huolta, ei ole silti mitään kikkailua, kokeellista sekoilua tai tekniikkabriljeerausta luvassa). Lisäksi tuntuu, että olen taas vuoden aikana tajunnut tai oppinut kirjoittamisesta asioita, joita en ole ennen hallinnut tai ymmärtänyt.

En malta odottaa, että pääsisin kirjoittamaan. Toisaalta pelottaa se sama kuin ennenkin, sama kuin kaikilla aina: tuleeko kirjasta sellainen, kuin päässäni? Eihän siitä voi koskaan täysin tulla. Marian ilmestyskirjasta tuli kyllä aika lähelle, ja sen ensikohtaus on kaiken lisäksi pitkälti sellainen, kuin millaiseksi sen ensimmäisenä NaNoWriMo-päivänä näpyttelin. Makuuhaavoja taas on aika erilainen, kuin millainen siitä piti tulla, vaikka juoni ei juuri kirjoitusvaiheessa muuttunutkaan.

Joku ehkä pitää hölmönä odottaa NaNoWriMoa niin pitkään etukäteen, mutta minusta on hauska, kun on jotain mitä odottaa, ja tietää aina päivän tarkkuudella, milloin alkaa kirjoittaa. Eipähän säntää liian hätiköidysti projektiin, eikä toisaalta voi lykätäkään sitä loputtomasti. Mutta yleensä olen kyllä näin täpinöissä vasta lokakuussa.

4 Responses “Täpinöitä”

  1. Mirjam says:

    Luen mielenkiinnolla kirjoittamis prosessistasi. Olen jo monta vuotta meinannut kirjoittaa.

  2. Velma says:

    Mä odotan kans Nanowrimoa. Kokeilin viime vuonna ekaa kertaa kirjoittaa enkä päässyt paljoa alkua pidemmälle. Tänä vuonna olis tarkoitus yrittää (toivottavasti) paremman idean kanssa….

Kommentoi
Name and Mail are required