Messut schmessut osa II

Tänään alkavat Helsingin kirjamessut. Haaveilin kovasti olevani siellä: keväällä ilmestynyt Marian ilmestyskirja olisi saanut paljon julkisuutta ja minua haastateltaisiin messuilla sen tiimoilta. (Hei, aina voi toivoa?). Myöhemmin ajattelin, että no, ainakin voisin puhua siellä uudesta lääketiedekirjastani. Tuskinpa sillä liikenisi mitään oikeaa puhujanroolia, mutta ainakin voisin istua möllöttää kustantajan ständillä ja puhua sille kenties kymmenpäiselle yleisölle?

No, se kirja ei sitten sekään tullut ajoissa. Enkä siis varannut lentoja Suomeen, jossa olisin halunnut vierailla myös Altpartyilla, jotka järjestettiin (ainakin nykymuodossaan) viimeistä kertaa. Ja ottaen huomioon, miten käsittämätön määrä asioita minulla on tehtävänä ennen NaNoa ilman tätä Suomen reissuakin, varmaan ihan hyvä, etten ole nyt Suomessa. Mutta silti, mälsää.

Ensi vuoden messujen aikaan nämä kaksi kirjaa, samoin kuin (toivottavasti) keväällä ilmestyvä ruokakirjani, ovat jo menneen talven lumia. Eikä minulla ole aavistustakaan siitä, ilmestyykö minulta ensi vuonna mitään romaania. Toivoa sopii. Tyhmäähän se on fiksoitua yksittäisiin messuihin maassa, jossa en enää edes asu.

No, kai se on sentään realistisempaa haaveilla joskus Kirjamessuilla esiintymisestä kuin esim. Nobelin palkinnoista, kuten pienenä tein. Vai pitäisikö sittenkin ihan suosiolla vain tavoitella korkeimpia mahdollisia virstapylväitä? (Viime yönä näin unta, että olin Linnan juhlissa, mutta se ei kyllä ole mikään erityinen tavoite.)

Kommentoi
Name and Mail are required