Kotia etsimässä

Joulu oli, ja kai se nyt vieläkin on. Ei tuonut pukki Makuuhaavoille kustannussopimusta. Kässäri lähetettiin matkaan maalis-huhtikuussa, joten toivo alkaa olla vähissä. Oma kustantajani ei ole vieläkään kakistanut ulos mitään selkeää, vaikka olen kuukausikaupalla kysellyt.

Mietityttää, mitä teen kirjalla, jos sitä ei kukaan julkaise. Olen julkaissut aiemmin omakustanteiteita, mutta se ei enää nappaa. Toisaalta sekin tuntuisi vähän tyhmältä, että Ilmestykset-trilogiasta jäisi keskimmäinen osa puuttumaan. Aikoinaan mietin, että voisikohan Marian ilmestyskirjan julkaista vaikkapa Invalidiliitto tms järjestö, jos se ei houkuttele perinteisiä kustantamoita. Mutta Makuuhaavoja ei ole mikään vammaispoliittinen kirja, ei sellainen kannanotto kuin Marian ilmestyskirja.

Ensimmäisen hylkykirjeen Makuuhaavoille lähettänyt kustantaja kehui kässäriä hirveästi ja jäi vähän ihmetyttämään, että missäs se vika sitten oli. Tai siis, vikahan on aina “tämä on hyvä, mutta ei sovellu juuri meille”, mutta yleensä jos onnistuu saamaan ihan personoidun hylkykirjeen, niin siinä puhutaan myös kirjan heikommista puolista. Kerran sain jopa parisivuisen kritiikin eräästä käsikirjoituksesta, jossa eriteltiin mikä kaikki heidän mielestään mätti.

Beetalukijalleni Makuuhaavoista tuli mieleen Veijo Meren Manillaköysi. En ole sitä itse lukenut, joten en osaa sanoa mielipidettäni tästä. Kässärin ongelma on se, että se ei ole kovin kaupallinen. Jos minulla olisi jo vankempi maine, tuskin tällaista ongelmaa olisi. Siitäkin syystä harmittaa, että Marian ilmestyskirja myöhästyi puolisen vuotta.

Eipä tässä blogitekstissä kai mitään erityistä sanomaa ole. Kaipa jossain sisällä pieni ääni ajattelee, että jos murehdin tätä julkisesti niin sitten joku tulee kommentoimaan, että moi, lähetäpäs se meidän kustantamoomme.

2 Responses “Kotia etsimässä”

  1. Juho Tunkelo says:

    Siinä onkin tätä mielenkiintoista kirjailijan dilemmaa.. Jos olisi jotain kautta pääsy jo aikaisemmin kirjan ostaneihin, meili vaan ja linkki omakustanteeseen ja kauppa käy. Mutta niin se ei tietysti ihan käy tässä ympäristössä. Amazonin Kindle Store muuttaa asiaa kovaa vauhtia englanninkielisellä puolella, ehkä siinä piilee toivon siementä.

Kommentoi
Name and Mail are required