Arvostelu Kirjavinkeissä ja muita Marian ilmestyskirjan kuulumisia

Pari päivää sitten Marian ilmestyskirjasta julkaistiin arvostelu Kirjavinkeissä. Arvostelun kirjoittanut Irja luki kirjan useammankin kirjan ja suosittelee tätä muillekin.

Kirjoittaja tuntuu tehneen tiukkaa työtä eli ainakin minusta kirjaa on hiottu useampaan kertaan.” (Marian ilmestyskirjaa on aiemmin sanottu sekä jopa liiankin hiotuksi että yhdeltä taholta myös hiomattomaksi.) Lisäksi hän kirjoittaa: “Suositan kaikille, jotka haluavat kurkistaa epämääräistä sairautta sairastavan henkilön ajatuksiin, tunteisiin ja näkökulmiin.

Tammikuun lopussa sain kuulla, että Marian ilmestyskirjan ensimmäinen painos on myyty melkein loppuun. Pieni painoshan se on, digipainolla tehty, mutta silti mukava virstanpylväs, vielä kun se tarkoittaa, että saan kohta ensimmäisen rahallisen tuoton kirjan myynnistä. Mitä muuta kirjalle kuuluu?

Kirjastoihin kirjaa on myyty ihan hyvin ja Helsinkiinkin vihdoin saatu kappaleita. Erityisen ilahduttavaa oli huomata “lapsuudenkotini” Kallion kirjaston vihdoin hankkineen kirjani. Aiemmin pääkaupunkiseudulla oli vain Sellossa kappale, johon oli pitkät jonot. Muutenkin kirjaa on lainattu ja varattu ahkerasti ja parissa kirjastossa se on ollut jopa “bestseller”-hyllyssä (eli pikalainana).

Mukavaa palautetta tuli etenkin alkuvuodesta: eräs lukija ahmi kirjan vuorokaudessa ja toinen muutamassa päivässä, ja jälkimmäiselle se toi kuulemma kyyneleet silmiin. Molemmat kiittelivät sitä, että kirjan juoni ei ollut turhan kliseinen, olivat kummatkin pelänneet että tapahtuu jotain perinteistä höhlää (eri juttuja), mutta onneksi ei tapahtunut.

Eräs elokuvantekijä haluaisi tehdä kirjasta elokuvan ja käsikirjoittaa sen kanssani, oikeastaan se on rahoituksesta kiinni tällä hetkellä. Uskon, että se kyllä järjestyy, mutta siihen voi mennä kauan, joten älkää nyt vielä ainakaan ihan lähitulevaisuudessa odotelko. Ehkä vuosi 2015 tms voisi olla realistinen.

Sen sijaan Marian ilmestyskirja -näytelmä pyörii aktiivisesti mielessäni ja sen tekstin pitäisi valmistua keväällä. Eri asia tietysti, milloin se siirtyy lavalle asti, jos siirtyy. Olen hommannut kokonaisen pinon elokuvan- ja näytelmänkirjoitusoppaita avukseni.

Tulossa on myös lisää kivoja uutisia kirjan suhteen, joiden toivoin ehtivän tähän postaukseen, mutta eipä ehtinyt, ensi viikolla sitten.

Marian ilmestyskirjalle kuuluu siis selvästi parempaa kuin itselleni. :-/ Olin vihdoin tässä kuussa alkanut hieman toipua marraskuussa sattuneesta akuutin stressin aiheuttamasta kuntoni totaaliromahduksesta (josta ehdin jo pelä, että en toipuisi ollenkaan) – kunnes päälleni kaadettiin lisää stressiä ja kunto näyttää romahtaneen taas. Hyvä jos vaikka nyt kesäksi ehtisi vähän toipua, vaan kuinka todennäköistä on, ettei sitä ennen tule mitään uutta paskaa niskaan?

4 Responses “Arvostelu Kirjavinkeissä ja muita Marian ilmestyskirjan kuulumisia”

  1. Katja Pellikka-Mikkonen says:

    Elokuvahan kuulostaa oikein mukavalta :) Ja toivon sinulle parempia vointeja.

  2. Ahmu says:

    Hienoja uutisia, ja toivottelen sinullekin parempia vointeja ja jaksamista. Täällä rämmitään loskassa, mikä ei ainakaan paranna mielialaa, mutta täytyy koittaa pitää ajatukset aurinkoisina :)

    • Kiitos. Täällä on ollut aurinkoista ja suhteellisen lämmintä, vielä eilen lupailivat sadetta ja nyt taas väittävät, ettei koko viikolla sataisi… Kevät on selvästi tulossa, kuten täällä tähän vuodenaikaan kuuluukin, ja se on kyllä kivaa, kevät on ehdottomasti lempivuodenaikani.

Kommentoi
Name and Mail are required