Goottiemon kauhujen lipas

Goottiemon kauhujen lipas -kansi

Suosittuja blogeja pitävä SusuPetal on julkaissut useita omakustannekirjoja. En ole hänen edellisiin teoksiinsa tutustunut, mutta hän lähetti minulle Goottiemon kauhujen lippaan. Nyt tekee mieli kyllä tutustua aiempaankin tuotantoon.

Omakustanteiden jälkeen SusuPetalilta piti ilmestyä kirja Arktisen Banaanin julkaisemana. Se on ollut kirjakaupoissa ennakkotilattavana jo pitkälle viime vuodesta. Tällä hetkellä kirjan kohtalo on (tekijästä riippumattomista syistä) tosin valitettavasti auki.

Goottiemon kauhujen lippaan päähenkilö on vihdoin saanut kustannussopimuksen Trooppinen Hilla -nimisen kustantamon kanssa. Pitkästä odotuksesta huolimatta siitä ei seuraa auvoa kuin hetkellisesti, vaan pelkästään hirveä kriisi. Kässäriä pitäisi editoida, mutta yhtäkkiä se onkin ihan hirveä, eikä joogakaan auta. Auttaisikohan lasten äidin mielenterveyden ja perheen mielenrauhan pelastamiseksi hankkima kylpyläreissu?

Goottiemon kauhujen lipas on erittäin hyvin kirjoitettu, samaan aikaan surullinen ja hillittömän hauska, ja kivasti kuvitettu. Sen ja pienen koon ansiosta sen ahmaisee nopeasti, toivoo, että kirja olisi pidempi. Samaa on moni käsittääkseni sanonut SusuPetalin kirjoista, ne ovat harmittavan lyhyitä. Mutta eihän kirjan hyvyyttä tietysti mitata sivumäärällä.

6 Responses “Goottiemon kauhujen lipas”

 1. SusuPetal says:

  Kiitos arviostasi, Maija.
  Totta, kirjani ovat lyhyitä. Tykkään kyllä itse lukea paksuja kirjoja (jos ne ovat hyviä), mutta paksun kirjan kirjoittaminen tuntuu työläältä…!
  Ja kun kieleni on aika pelkistettyä, eikä pahemmin sisällä maalailua. Pitäisi vaihtaa tyyliään vähän laveammaksi, ehkä.

  Toisaalta, miksi venyttää sanottavaansa turhaan?

  • Minun neljä ensimmäistä romaanikässäriäni olivat vain 30 000-35 000 sanaa. Niitä kai moni kutsuisi pienoisromaaneiksi. Sitten kun aloitin NaNoWriMon, olikin pakko päkistää 50 000. :-> Paljon pidemmän kirjan kirjoittaminen tuntuisi haastavalta. Marian ilmestyskirjasta jotkut ovat sanoneet, että se etenee välillä turhan nopeasti.

 2. Calendula says:

  Tämä on ehdottomasti kirja, joka pitää yrittää saada käsiinsä. Niin paljon olen hienoja arvosteluja lukenut.
  Noh, sitten “seuraavalla Suomenreissulla”… tai hmm… toisivatkohan vanhempani mukanaan jos kauniisti kysyisin? (näitä ulkosuomalaisongelmia)

  • Joo, ulkosuomalaisen ongelma on aina niiden kirjojen saaminen Suomesta. :-P Itse pyydän lähinnä lahjaksi. Tarkoitus on toukokuun Suomen reissulla eksyä kirjakauppaan tuhlaamaan holtittomasti, tosin suomalaiset kirjat tuppaavat olemaan niin kalliita, etten silti varmaan kovin montaa saa…

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Maija Haavisto on lukenut Goottiemon, […]

 2. […] Goottiemon kauhujen lipas on erittäin hyvin kirjoitettu, samaan aikaan surullinen ja hillittömän … […]

Kommentoi
Name and Mail are required