Burkakuntoon kesäksi

Taas se aika vuodesta, kun pitää päästä talven jäljiltä burkakuntoon. Kaikilla on liikaa läskiä, liikaa selluliittia tai jos ei muuta, ainakin sentit ovat väärissä paikoissa.

Paineita ei tietenkään helpota se, miten media tulvii kuvia huippumalleista burkissaan. Niitä katsoessa on helppo unohtaa, että kuvien tytsyt syövät vain makrobioottisia herneenversoja, treenaavat salilla tuntikausia personal traineriensa kanssa ja lopuksi kulkevat Photoshopin läpi kuin autopesun.

Katsoja pystyy ajattelemaan vain: mä en koskaan näyttäisi yhtä hyvältä, vaikka mulla olisi sama burka. Mun perse on liian iso, mun tissit liian pienet. Maha pömpöttää ja reidet hyllyvät.

Vaikka itse kokisikin näyttävänsä omassa burkassaan makaaberilta norsukamelivalaalta, vuosituhantiseen burkatraditioon kuuluu olennaisena osana se, että itseään pulskempia burkan käyttäjiä saa pilkata. Eikö niitä hävetä!

Onneksi burkat on jo joissain maissa kielletty ja monissa maissa niitä ollaan kieltämässä.

(P.S. Kirjoitin tämän joskus maaliskuussa, mutta se jäi odottamaan julkaisua. Sitten kuulin, että Katja Kettu(?) oli myös kirjoittanut jonkin burka-aiheisen kolumnin. No, tämä oli kuitenkin kirjoitettu ennen sen julkaisua, vaikka varmaan nyt vaikuttaakin idean plagioimiselta.)

7 Responses “Burkakuntoon kesäksi”

 1. Arja Uusitalo says:

  Terve, istun lukemassa netistä kaikenlaista tekstiä, usvazinestä maailman uutisiin. Jouduin jotain kautta sinun kotisivullesi ja katsoin kirjatrailerisi. Marian ilmestyskirjan kansi on mahtava! Vieläkö tarvitset lukijaa näytelmällesi vai onko se jo valmis? Itse kirjoitan myös teatteritekstiä nyt.

  • Kiitos! Näytelmä on periaatteessa valmis, kolmella koelukijalla luetettu ja eteenpäin lähetetty, mutta eipä siitä varmaan haittaakaan olisi, jos sen vielä yksi ihminen lukisi. :->

 2. Lukuhoukka says:

  Hei, minulta meni tämän tekstin idea vähän ohi – haluatko selventää? (Ei tietenkään ole pakko.)

 3. Lukuhoukka says:

  Aa okei, en tajunnut. :)

  Minä en ole koskaan saanut paineita naistenlehdistä, varmaan siksi kun aika vähän niitä olen koskaan lukenut. Vaikka kyllähän nuo jokakeväiset “näin pääset rantakuntoon”-otsikot tulevat välillä korvista ulos.

 4. Katja says:

  Omat selluliitit yms on niin helppo nähdä (ja toisena päivänä ne näyttävät valtaisemmilta kuin toisena – peilissä jotain vikaa(ko)), mutta toisten “samanveroiset hyllyvät kohdat” ei näytä ollenkaan niin pahalta :P

 5. Hanna-Riikka says:

  Hih, hyvä juttu.
  T: Nimim. Taatusti burqakunnossa joka kesä!

Kommentoi
Name and Mail are required