Haastatteluni Sunnuntaisuomalaisessa

Minusta jokin aika sitten tehty haastattelu on vihdoin ilmestynyt tänään Sunnuntaisuomalaisessa, joka siis on useiden eri Keski- ja Etelä-Suomen lehtien yhteinen sunnuntailiite (ei valitettavasti verkossa). Koko sivun kuvitetussa jutussa käsitellään etenkin sairastumistani, mutta myös kirjojani.

Kävin muuten eilen ensimmäistä kertaa elämässäni ostamassa kirjoja kilohintaan American Book Centerin alesta. Neljä kiloa, viisi euroa kilo. Valitettavasti romaanipuoli koostui lähes kokonaan genrepokkareista (linjalla Koontz/Kinsella/Dragonlance yms), joista en juuri välitä eikä kukaan hyvistä kavereistanikaan, joten ostin melkein pelkästään tietokirjoja.

Mukaan tarttui mm. kolme matkaopasta (kaksi Amsterdamiin, vaikka meillä on niitä useita ennestäänkin, sekä yksi paikkaan joka voi ehkä liittyä seuraavaan romaanini) sekä Seabiscuit, jonka ostin lähinnä siksi että a) halusin edes jonkin romaanin b) Laura Hillenbrandilla on (vaikea) CFS. :-P

Vaikka mitään supermielenkiintoista ei mukaan tarttunut, oli hauska katsoa, kun ihmiset ostivat täysiä ostoskorillisia kirjoja. Koska hinnoittelu meni vain kokonaisten kilojen mukaan, moni varmasti nappasi mukaan jonkin satunnaisen opuksen vain siksi, että sai sen ilmaiseksi.

Kävin myös katselemassa muumioita. Aika kuivilta näyttivät.

EDIT: Jaa, onhan se juttu näemmä osittain netissäkin, tai siis pieni pätkä: http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/9725-28-vuotias-nainen-on-ollut-kuumeessa-jo-12-vuotta.

EDIT2: Olen näemmä saanut jo ensimmäiset Jumala pelastaa -spämmit jutun tiimoilta.

EDIT3: Iltalehdellä on kai huono uutispäivä, kun minä kuumeineni komeilen tätä kirjoittaessani verkkoversion etusivulla. Jestas. (Tiesin kyllä, että tämä on mahdollista, mutta pidin sitä äärimmäisen epätodennäköisenä.)

EDIT4: Sain kuulla, että se oli Maikkarinkin netissä. Ja kuulemma RadioCityllä oli puhuttu. Huh.

6 Responses “Haastatteluni Sunnuntaisuomalaisessa”

 1. Haastattelu löytyy myös eilisen Savon sanomista ja sama lyhennelmä löytyy myös heidän sivuiltaan: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/oman-sairautensa-paras-asiantuntija/1228027 .

  Hyvä haastattelu. Sunnuntaisuomalaisen toimitus onneksi uskaltaa kaivaa esille ja kirjoittaa asioita hieman valtavirran vastaisesti.

  • Niin, Sunnuntaisuomalainen on kai aika arvostettu lehti, voittanut monia palkintojakin. Jutun tehneellä Kristiina Viitasella on kokemusta myös lääketiedetoimittajan työstä. Se minua itseäni vähän häiritsi, että lainaukset eivät ole oikeasti suoria lainauksia, niin en “kuulosta itseltäni”.

 2. Rina says:

  Onnittelut onnistuneesta haastattelusta ja saamastasi näkyvyydestä! Ja toivottavasti myös lääkärit lukevat kirjojasi, tällä viikolla mediassa on puhuttu paljon myös väärinhoidoista ja virhediagnooseista. Väärinhoitojen tuloksena kuolee enemmän ihmisiä kuin liikenneonnettomuuksissa. Hyvään saumaan sait haastattelusi! Nurmikkokuva oli loistava, puhaiset hiukset vihreää taustaa vasten näytti mieleenpainuvalta.

  • Kiitos. Siinäkin mielessä haastattelu osui hyvään saumaan, että kun julkaisee jotain a) heinäkuussa b) sunnuntaina, sille saa näemmä varsin hyvin huomiota!

   Itse en niin tykännyt niistä nettijutuissa olevista kuvista, vaikka se nurmikkokuva olikin oma ideani. Lehdessä on eri kuva, joka mielestäni on onnistuneempi.

 3. Anna Elina says:

  Luin sen jutun Karjalaisesta, jossa siis Sunnuntaisuomalainen myös ilmestyy. Juttu oli onnistunut ja mielestäni siitä kuului hyvin sinun äänesi (vaikka ne lainaukset nyt eivät olleetkaan suoria lainauksia puheestasi).
  On kyllä tärkeää, että harvinaisemmatkin sairaudet tulevat esille, mutta tietty myös se, että asioista kerrotaan juuri kokijoiden eli sairastuneiden näkökulmasta.

  • Kiva että pidit jutusta. Toisin kuin millaisen kuvan jutusta saa, CFS on todellisuudessa hyvin yleinen sairaus, jopa viisi kertaa MS-tautia yleisempi. Silti sitä ei löydy oikein mistään sairauksien luetteloista, terveysaiheisista portaaleista sun muista. Oikeastaan ainoa suomenkielinen kirja, jossa se omien kirjojeni lisäksi mainitaan, on Mikrobiologia ja infektiosairaudet. Eli siitä pitäisi kirjoittaa nimenomaan siksi, että se on niin yleinen! Toki harvinaisemmistakin sairauksista pitäisi kirjoittaa, mutta yleisemmistä enemmän, jos niistä ei missään kirjoiteta.

Kommentoi
Name and Mail are required