Kauhu-unista sorvin ääreen

Viime yön unessa olin kirjailijakeikalla Kallion kirjastossa, joka ei tietysti fyysisesti muistuttanut Kallion kirjastoa, kuten usein unissa on asia.

Sali oli suuri ja siellä oli paljon tuoleja. Minun piti lukea Makuuhaavoja-romaaniani. Kirjaston työntekijä antoi minulle kirjaston kokoelmista kirjani, jossa jostain syystä oli Marian ilmestyskirjan kannet ja niissä luki hieman elokuvajulistemaisella kirjasimella Marian ilmestyskirja: Alkuperäisteoksesta lyhennetty versio. Ihmettelin tätä, myös sen takia, että kirja näytti yhtä paksulta kuin Marian ilmestyskirja.

Kirjan sisältö oli kuitenkin Makuuhaavoja. Sanoin yleisöllekin, että älkää nyt kansien perusteella erehtykö, luen teille Makuuhaavoja-romaaniani, en Marian ilmestyskirjaa. Yleisöä oli yllättävän paljon, mutta suurin osa oli levottomia ja häiriköiviä teini-ikäisiä.

Kirjassa oli hirveän paljon typoja, joita kauhistelin, koska tiesin, etteivät ne olleet minun typojani, vaan taittovaiheessa tulleita.

Jos unista voi jotain tulkita, niin ihmisten alitajuisia pelkoja. Minun yleisin kirja-aiheinen uneni on se, että kirjani on painettu jotenkin väärin. Kustantaja on vaihtanut nimen (vaikka olen saanut pitää omat nimiehdotukseni kaikkiin viiteen julkaistuun kirjaani) tai kirja on suunnilleen painettu Comic Sansilla tai siinä on jokin muu kauhea vika.

Tänään alkoi NaNoWriMo. Olen naputellut jo reilu 2 000 sanaa ja päivä on vasta nuori, mutta nykyään aivoni hyytyvät hyvin varhaisessa vaiheessa, enkä juuri koskaan saa sitä illan “second windiä” eli toista energianpuuskaa, jonka ennen melkein aina sain.

No, minulla on jo neljä liuskaa (ykkösrivinvälillä) tajunnanvirtaa, jossa keskitytään tisseihin ja kajakilla melomiseen ja jossa on yksi rivi dialogia. Tai siis, en tiedä onko se dialogia, jos sitä on vain yksi rivi?

Illalla on ensimmäinen NaNo-miitti. Aion varmaan näyttää kirjatrailerini, saa nähdä mitä tykkäävät. Tutustuin jo eilen oikein mukavaan toimittajakollegaan, joka asui pitkään Suomessa ja ehkä osallistuu NaNoon. Hän myös tutustutti minut tosi kivaan ruotsalais-ranskalaiseen kahvilaan, josta saa mm. kookospalloja sekä jumalaisia grillattu vihannes -leipiä.

Vielä ehtii mukaan NaNoon, vaikka et olisi vielä aloittanutkaan!

Kommentoi
Name and Mail are required