Haastatteluni Seura-lehdessä ja uusi arvostelu

Tänään ilmestyneessä Seura-lehdessä on minusta juttu. Se ei käsittele juuri lainkaan kirjoittamistani tai kirjojani, mutta jos kiinnostaa silti, kannattaa etsiä lehti käsiinsä ajoissa. Seurahan ilmestyy kerran viikossa, joten lehti on myynnissä ensi keskiviikkoon asti.

Kirjavinkit-blogissa ilmestyi varsin positiivinen arvostelu arvostelu Makuuhaavoja-romaanistani.

Suosittelen jokaiselle hyvänä lukuromaanina, mutta erityisesti itse sairastaville tai sairastuneiden läheisille tällä on vielä enemmän annettavaa. Valmiita ratkaisuja tässä ei anneta ja montaakin asiaa voi lukija miettiä itse mielessään vielä pitkäänkin. Erinomainen teos Marian ilmestyskirjan kirjoittajalta.” tiivisti Irja lukukokemuksensa.

Kirjaa tituleerattiin lukuromaaniksi, joka minusta on hauskaa, kun kirjojani on usein pidetty raskaina (enemmän aiheiden kuin kirjoitustyylin puolesta) ja lukuromaani, vaikka monien karsastama sana onkin (jotkut käyttävät sitä melkein synonyymina viihdekirjalle, ja viihde taas on melkeinpä vakavastiotettavan vastakohta, viittaa mm. helppoon luettavuuteen.

Kannattaa tsekata myös Kirjavinkkien uusi, modernimpi ulkoasu! Kirjojen kannet ovat nyt isommassa roolissa. Ihan varauksettomasti en tästä uudesta lookista tykkää, mutta enimmäkseen kyllä.

P.S. Paenneen haastateltavan tilalle on nyt (toivottavasti) saatu uusi. Mutta edellisen lehtijuttuni kohtalo ei vieläkään, kuukauden odottelemisen jälkeen ole selvä. Aargh.

6 Responses “Haastatteluni Seura-lehdessä ja uusi arvostelu”

 1. Aura says:

  Minulla on nyt noin 60 sivua Makuuhaavoja-romaanista lukematta, ja aika samanlaisia ajatuksia on herännyt kuin Kirjavinkkien arvostelun kirjoittajalla. Tosin itse suosittelisin kirjaa erityisesti niille, joilla ei juuri ole omaa kokemusta sairastamisesta – vähentämään ennakkoluuloja ja vääriä käsityksiä, lisäämään ymmärtämystä.

  Voin laittaa sinulle taas pienen arvostelun sähköpostiin kirjan luettuani, jos haluat, mahdollisesti jo tänä viikonloppuna. Lukeminen on edennyt hitaammin kuin edellisen romaanisi kohdalla, mutta tämä johtuu lähinnä siitä, että tällä hetkellä muut omat projektit painavat päälle paljon enemmän.

 2. Elegia says:

  Harmi, ettei Seuraa voi lukea netistä. Jää siis väliin, vaikka kiinnostaa.

 3. Irja says:

  Tarkoitukseni ei ollut tuolla termillä luoda mitään liiallisen kepeyden vaikutelmaa. Asiaa kirjassa on todella paljon! Lukuromaani on minusta kirja, joka on helppolukuinen, jonka itse omaksun nopeasti, joka pitää otteessaan ja josta jää vielä hyvä tunne jälkikäteenkin. Viihderomaani on eri asia, samoin hömppä (viihteen alalajina) =)

  • En ole ihan perillä siitä, mitä se tarkoittaa, mutta jotkut ovat olleet sitä mieltä, että se on hyvin lähellä samaa kuin viihderomaani, mutta “ei kuulosta niin pahalta”. Ei minua siis haittaa tuo termi yhtään, en vain ollut kuullut sitä ennen käyttävän istään kirjastani.

 4. Oh, onnea haastiksesta ja uudesta arvostelusta! Hienoa, että arvosteluja puukkaa :) Ja harmi, ettei Seuraa saa käsin tuosta noin vain täällä päin.

Kommentoi
Name and Mail are required