Arvosteluja ja jauhelihaa

Makuuhaavoja-romaanistani ilmestyi pari päivää sitten uusi, mielestäni varsin mielenkiintoinen arvostelu Maailman ääreen -kirjablogissa. Hän oli pitänyt kirjasta ja erityisesti tykkäsin arvostelussa tästä kappaleesta (kaikki tätä blogia lukeneet arvaavat varmaan miksi):

Teoksessa oli hienoa se, kuinka Kai ihmisenä ja yksilönä oli esillä, vaikka sairaus olikin läsnä. Haavisto on toteuttanut tämän kuvaamalla välillä Kain menneisyyttä ennen sairautta ja välillä nykyhetkeä. Mielestäni tätä oli kuvattu hienosti, sillä vaikka sairaus muuttaakin Kain elämää radikaalisti, en lukijana huomannut Kain peruspersoonan muuttuneen kovinkaan paljon. Vaikka sairaus väistämättä muuttaa asioita, ei vammautuneesta ihmisestä kuitenkaan tule “vammainen”, vaan hän säilyy silti omana persoonanaan.

Toinen arvostelu Kirjasähkökäyrässä on tainnut jäädä linkkaamatta(?), vaikka ilmestyi jo kuukausi sitten. Pahoittelen, Mai! Varsinkin kun luit kirjan aivan ennätysnopeasti.

Mai lopetti arvionsa näin: “Kirjan loppuosa on erittäin tunteikas ja tarvitsin nenäliinoja selvitäkseni loppuun. ****

Olen nyt vähän ollut hämmentynyt, kun maanantaista blogipostaustani Jauhelihaa uusavuttomille – tai vammaisille on luettu yli 5 000 kertaa ja jaettu Facebookissa yli 1 000 kertaa. En olisi ikinä osannut arvata sen herättävän suurempaa kiinnostusta. Lisäksi tänään Radio SuomiPopin juontaja mainitsi kuulemma blogitekstin lähetyksessä, kun oli aiemmin haukkunut tuon jauhelihan nimenomaan uusavuttomien tuotteeksi ja nyt tajusi, että sillä on muitakin käyttötarkoituksia.

2 Responses “Arvosteluja ja jauhelihaa”

  1. Ahmu says:

    Jauhelihajuttu oli todella hyvä kirjoitus, ei mikään ihme jos se on huomattu. Itsekin jäin pohtimaan asiaa, mutta en kiireessä ehtinyt sen enempää kommentoida.

    Kuulin sattumalta haastattelusi eilen! Hyvä, että nämä aiheet ovat alkaneet olla entistä enemmän esillä. Ei me tavikset muuten ymmärretä vähemmistöjen elämää ja niitä ongelmia joita he joutuvat kohtaamaan.

  2. Hyvä, että sait huomiota, se oli todella tärkeä kirjoitus ja hyvä kannanotto!

Kommentoi
Name and Mail are required