Minua lehdissä, TV:ssä ja radiossa

Perjantaina ilmestyvässä Suomen Kuvalehdessä on minulta juttu ja kuvia Hogeweyk-dementiakylästä. Kannattaa ehdottomasti lukea! SK tunnetaan usein Suomen Kuivalehtenä, mutta tämä juttu on oikeasti kiinnostava.

Vaikeasti dementoituneet vanhukset voivat elää aktiivista, kodinomaista ja kaikin puolin hyvää elämää, samaan hintaan kun heitä makuutetaan vaipoissaan sängyissä. Toivon, että juttuni herättäisi laajempaakin keskustelua vanhusten/muistisairaiden hoidosta – ainakin aihe on tällä hetkellä erittäin ajankohtainen.

Minulta on tulossa juttu varsin kiinnostavasta aiheesta myös Voimaan, mutta vielä ei ole selvyyttä, tuleeko se myös painettuun lehteen vai vain Fifi-nettilehteen.

Itsestäni on puolestaan haastattelu tulevassa Niveltieto-lehdessä 1/2013, joka ilmestyy pe 22.2. ja löytyy suurimmista lehtipisteistä. Tosi kiva juttu ja varsin paljon myös romaaneistani (ilmeisesti myös arvosteluja), verrattuna siihen miten yleensä pääsen puhumaan vain sairastamisesta. Jutun kirjoittanut Katri Kovasiipi on opiskellut kirjallisuutta.

Inhimillinen tekijä

Pe 1.3. klo 22 tulee se Inhimillinen tekijä -ohjelma, jossa on haastattelussa minä, (entinen) lääkärini professori Olli Polo, jonka sain aikoinaan kiinnostumaan sairaudestani, sekä eräs toinen, vaikeammin sairas potilas. Se on Areenassa peräti vuoden, joten ei hätää, jos unohdat.

Ja ensi viikon maanantaina olen radiossa, Yle Puheella Maria Petterssonin ohjelmassa, puhumassa CFS:stä, kroonisista pitkäaikaissairauksista yleisesti sekä kirjoistani. Se tulee useamman kerran ja senkin voi toki kuunnella myöhemmin netissä.

Oli kyse sitten jutusta, jonka on kirjoittanut itse, tai siitä että on jonkun toisen haastattelussa, vihdoinkin on sellainen olo, että minua kuunnellaan. Vielä kun nämä isommat kirjakustantajatkin alkaisivat höristää korviaan. ;-P Seuraava romaanini on pian valmis, vink vink!

EDIT: Huomasinpa, että viime vuonna Imagessa julkaistu juttuni Amsterdamin pohjoiskorealaisesta ravintolasta on nykyään luettavissa netissä, viimeksi kun katsoin ei vielä ollut. Itse ravintola valitettavasti meni kumoon jo useita kuukausia sitten.

5 Responses “Minua lehdissä, TV:ssä ja radiossa”

 1. Tosi mahtavaa, että saat tärkeälle asialle julkisuutta ja sitä kautta myös kirjoillesi. Hienoa, että olet peräti Inhimillisessä tekijässä. Seuraan ohjelmaa itsekin ja nyt varmasti katson 1.3.
  Tsemppiä kevääseen ja uusia tuulia!

  • Kiitos Marke. :-> Tosi suuri osa yli nelikymppisistä vaikuttaa katsovan Inhimillistä tekijää. Minun ikäpolvelleni se tuntuu olevan vielä vähän turhan “aikuisten ohjelma”.

 2. JohannaH says:

  Hii, täytyy kyllä katsoa Inhimillinen Tekijä! Tykkään ohjelmasta, vaikka katson sitä aika harvoin. Hienoa, että saat julkisuutta asioillesi ja toivotaan, että näistä seuraisi lisää hyviä juttuja!

 3. Vautsi! Hienoa, onnea, yritänkin nähdä kaiken täältä käsin, etenkin tuon Areenan jutun!

  • Nykyään on hassua, kun voi katsoa toisen maan televisiotakin (joskus). Lehtien suhteen tuo toimii huonosti, kun minusta koskaan tehdyistä haastatteluista vain kaksi taitaa olla netissä ja itse kirjoittamistani paristasadasta jutusta ei juuri muuta kuin musiikkiarvosteluja ja tuo linkittämäni Imagen juttu. Toivon, että Suomen Kuvalehden juttu tulisi verkkoon, mutta saa nyt nähdä.

   P.S. Olen melkein lukenut romaanisi. .->

Kommentoi
Name and Mail are required