Patenttilääkkeitä writer’s blockiin

Jos pää on tyhjä, tai vaikkei olisikaan, netistä löytyy monia sivustoja, joilta hakea inspiraatiota. Esittelen tässä kaksi suosikkiani (en ole toistaiseksi erityisesti hakenut näiltä inspiraatiota, vaan lukenut muuten vain). Lisää vastaavia saa toki jakaa kommenteissa.

Humans of New York on valokuvaaja Brandon Stantonin huippusuosioon noussut blogi, joka muistuttaa etäisesti Hel-Looksia, mutta pelkkien looksien sijaan hän esittelee tavallisten ihmisten tarinoita, jotka joskus ovat hyvinkin pysäyttäviä.

Dear Photographin idea on, että kaivetaan esiin itselle tärkeä vanha valokuva, mennään sen kanssa kuvan paikkaan ja kuvataan kuva samassa paikassa, jossa se on alun perin otettu. Tästä syntyy upeita, koskettavia tarinoita.

Dear Photographissa on tarinoita ympäri maailmaa ja sinne voi itsekin lähettää niitä joten siinä mielessä se on ehkä vielä mielenkiintoisempi. Molempia sivustoja lukiessa on kyllä tullut tippa linssiin useasti.

Kummankin näistä saiteista pääsanoma, tai syy miksi blogaan niistä, on se, että jokaisella ihmisellä on tarina. Toimittajan, valokuvaajan ja kirjailijan tehtävä on kaivaa ne esiin. Ja Dear Photograph muistuttaa hyvin, että ihmisten muistoissa on jotain universaalia, joihin pystyy samaistumaan.

Jotain sivustojen viehätyksestä kertoo se, että molemmista on julkaistu myös kirja.

Oletko saanut tai erikseen hakenut koskaan inspiraatiota vastaavalta sivustolta tai esimerkiksi tavallisten ihmisten blogeista?

Mitä sinä lähettäisit Dear Photographiin (ja mikset vaikka lähettäisi oikeasti)?

2 Responses “Patenttilääkkeitä writer’s blockiin”

  1. erikeeper says:

    Dear Photograph vaikuttaa mielenkiintoiselta. Käynpä tutustumassa. Itse olen useinkin kirjoittavana ihmisenä lukossa.. jotenkin se lukkoa aukeaa kun aika on. Tauko. Lepo. Tai metsäkeikka. Sitten kaikki taas sujuu. Väsyneenä kirjoittaminen on pään seinään hakkaamista.

    • Tuo taukojen pitäminen on vähän toisaalta-toisaalta -juttu. Ehkä riippuu ihmisestä. Oma ja monen muun kokemus on, että mitä enemmän kirjoittaa, sitä helpompi on kirjoittaa. Ja joskus kannattaa kirjoittaa vaikka väkisin. Mutta joskus tietysti kannattaa pitää taukoja. Ideoita tulee usein paremmin taukojen aikana (siis ainakin perustavanlaatuisia ideoita, kokonaan uusille teksteille eikä vaan nykyiselle).

Kommentoi
Name and Mail are required