Tarjolla kolumnisti

Olen useita kertoja kirjoittanut haaveilevani kolumnistin työstä, mutta se on saattanut hukkua kaiken muun sekaan. Tai ehkä siitä on puuttunut call to action. Niinpä pyydän nyt ihan suoraan: auta minua toteuttamaan yli 10 vuoden haaveeni ja avaamaan tie lehtikolumnistiksi.

Minullahan on jo yksi kolumnistin paikka, Tukilinja-lehdessä, johon olen kirjoittanut syksystä 2011. Kolumnit ilmestyvät kuitenkin vain alle kaksi kertaa vuodessa ja vammaisasioista kirjoittaminen vammaislehteen on hieman turhan omalle seurakunnalle saarnaamista, joten mielelläni tavoittaisin myös laajempaa yleisöä.

Kirjoittaisin toki mielelläni vammaisasioista, jos vain mahdollista, mutta minulla on monia muitakin intohimoja, kuten yhteiskunta, Internet, kirjat, ruoka, tiede ja terveys. Asun myös eräässä Euroopan kiehtovimmista kaupungeista. Olen kirjoittanut kolumninkaltaisia blogitekstejä sekä Enter-tietokonelehdelle että Vertigo-musiikkilehdelle.

Kuten blogiani lukeneet tietävät, mielipiteitä ja tietämystä minulla riittää. Olen intohimoinen ja kunnianhimoinen. Haluan potkia lukijoista esiin uusia ajatuksia ja esittää epäkorrekteja mielipiteitä ilman, että haukun asioita vain siksi, että en ymmärrä niitä, kuten nykyään on muodikasta.

Joskus kommentoin hetken aivan kuumimpia puheenaiheita tuoreesta näkökulmasta, mutta vielä mieluummin nostan esiin sellaisia juttuja, joista ollaan liian hiljaa. Eräs eniten keskustelua herättäneistä blogiteksteistäni, joka nousi lähes viraaliseksi Facebookissa, käsitteli paistovalmista jauhelihaa ja vammaisuutta. Humoristiset tekstitkin luontuvat.

Muina meriitteinä minulta löytyy kolme (pian neljä) julkaistua tietokirjaa ja kaksi (pian kolme) romaania. Lisäksi olen kirjoittanut mm. Imageen, Suomen Kuvalehteen ja Me Naisiin sekä ollut itse haastateltavana TV:ssä, radiossa ja useissa isoissa lehdissä.

En ole nirso mahdollisen työnantajan suhteen. Iso lehti on aina iso lehti, mutta kelpuuttaisin mieluusti paikan paikallislehdessäkin tai sellaisessakin julkaisussa, josta en ennen ole kuullutkaan, vaikkapa asiakaslehdessä.

Miten sitten voit auttaa? Jos työskentelet jossain lehdessä, vastaus lienee helppo arvata. Jos et, kenties voisit vinkata minusta jollekin lehdelle, jota luet? Jos tämä tuntuu liian suurelta vaivalta, voisit varmaan jakaa tämän tekstin sosiaalisessa mediassa tai lähettää linkin sopivalle tutullesi?

4 Responses “Tarjolla kolumnisti”

  1. anuh says:

    Jaoin tämän FB:ssä :)

  2. Johanna Olli says:

    Minä jaoin Twitterissä. Täytyy laittaa vielä myöhemmin uudelleen omin sanoin. Ja täytyy miettiä, mille lehdille voisin vinkata suoraan. Monikin lehti kyllä hyötyisi noin älykkäästä kolumnistista!

Kommentoi
Name and Mail are required