Äänessä, lehdissä, painossa, kannessa, messuilla, lavalla

Kävin sunnuntaina pitchaamassa Marian ilmestyskirjaa merkittävälle hollantilaiskustantamolle, joka järjesti pitchaustilaisuuden. Sain mystisesti juuri ennen vuoroani jonkin käsittämättömän positiivisuuden ja itseluottamuksen puuskan: nyt menen vetämään hyvin! Epätodennäköistä, että siitä mitään tulee, mutta aina voi toivoa?

Tällä viikolla ilmestyvässä Imagessa pitäisi pitkästä aikaa olla kirjoittamani juttu. Mistä aiheesta, se selviää lehden lukemalla. :-> Pian ilmestyvässä Tukilinjassa on minulta sekä juttu että kolumni. Ensi vuodellekin olen kirjoittanut jo jutut Tukilinjaan, Mondoon ja ensimmäisen juttuni puutarhalehteen (sitä kirjoittaessa jännitti!).

Me Naisissa kesäkuussa julkaistu juttuni Quantified Selfistä tuli muuten sittemmin nettiin luettavaksi.

Kiirettä pitää säätäessäni pian ilmestyviä kirjojani. Viime viikolla tarkistin Häpeämättömän PDF-vedoksia, tällä viikolla varmaan autoimmuunisairauskirjani. Lääketiedekirjoissa on aina paljon hommaa tuotantovaiheessa, paljon lauserakenteiden viilaamista ja hakemiston tekeminen on tosi iso ja uuvuttava urakka. Työn alla on myös kirjatraileri Häpeämättömälle.

En ole varma olenko kirjoittanut, enköhän ole, että aivolisäkkeen vajaatoiminnan pahenemisen takia jäihin jäänyt keittokirja/ruokakirjaprojektini jatkuu mainion kirjoittajakumppanin kanssa. Toivottavasti se ehtisi vielä kevään aikana ulos.

Saa nähdä, tuleeko minulta ensi vuonna ulos muita kirjoja. Tai tuleeko enää tietokirjoja. Yksi potentiaalinen yhteisprojekti on, mutta jos se ei toteudu, tuskin ainakaan enää yksin kirjoitan, ellei kuntoni ihmeellisesti parane.

Minulta on kyllä tulossa yksi luku erääseen englanninkieliseen lääketiedettä käsittelevään kirjaan, joka ilmestyy ensi vuonna. Ja lisäksi ottamani valokuva on erään amerikkalaiskustantajan ensi kesänä julkaiseman fantasiakirjan kannessa. Okei, takakannessa. Mutta kannessa kuitenkin.

Leffakäsis ei ole edennyt kevään jälkeen. En tiedä mistä repisin aikaa tai voimia editoida sitä. Makuuhaavoja-näytelmääkin aloin jo suunnitella, mutta se on yksi iso solmu.

Yksi novelli on aktiivisesti työn alla ja toivottavasti valmistuu vielä tässä kuussa. Siitä tuli vahingossa ehkä jopa vähän ekoscifiä. Juuri muuta en ole pystynytkään tekemään kesälomalta palattuani. Kirjojen tarkistamista, tuota novellia ja pitchin laatimista (nuo kaikki mainitut lehtijututhan on kirjoitettu useita kuukausia sitten).

Olen Suomessa lokakuun lopussa reilun viikon verran, lähinnä työreissulla. Kirjamessuilla on tarkoitus piipahtaa, varmaankin sekä lauantaina että perjantaina, toivottavasti ainakin yhden uuden kirjan kanssa, mutta varmaa ei ole, ehtiikö kumpikaan ajoissa. Jos joku muu messuesiintyjä peruu, tulen mielelläni paikkaamaan! ;->

Ai niin, ja ensimmäinen kirjoittamani näytelmä Marian ilmestykset on tällä hetkellä kovaa vauhtia siirtymässä lavalle. Ensi-illan pitäisi olla maaliskuussa! Jänskättää. Valitettavasti paikkana on Keuruu, tai siinä mielessä valitettavasti, että suurin osa kavereistani asuu pk-seudulla. Onhan tuo toki Tamperetta ja Jyväskylää melko lähellä. Itse matkustan luonnollisestikin paikalle katsomaan.

P.S. Vaihdoin muuten uuden kuvan tuohon sivupalkkiin. Edellinen oli jo 2,5 vuotta vanha. Sama vanha naama, hieman vähemmän myksedeemaa, salaman sijasta luonnonvaloa ja punainen hiussävyte on vaihtunut hennaan. Nyt on kunnon RGB-paletti. ;-> Kuvasta ei uskoisi, että olen ruskettuneempi kuin koskaan. Ehkä helpompi uskoa jos kerron, että tuo paita on livenä hyvin tummansininen.

Kommentoi
Name and Mail are required