Pieni avunpyyntö

Aion nyt pyytää vielä toisenkin kerran apua lukijoiltani. Pian ilmestyy kolmas romaanini Häpeämätön, josta olen hyvin ylpeä. Se on loistava kirja! Jotta se saisi ansaitsemansa huomion, vaaditaan kuitenkin markkinointia.

Promous on minulle tuttua puuhaa, olenhan markkinoinut kirjojani jo 6,5 vuotta ja lukenut aiheesta paljon. Ongelmana on kuitenkin se, että se vie todella paljon energiaa, jota minulla on tällä hetkellä vähän. Erityisesti tämä koskee yhtä kaikkein tuloksekkaimmista (joskin myös työläimmistä) menetelmistä, joka on kysellä kirjablogaajilta, haluavatko he ilmaisia arvostelukappaleita.

Kuntonihan romahti marraskuun lopussa 2011 aivolisäkkeen vajaatoiminnan pahenemisen myötä. Työkykyni laski vähintään 90 %. Marian ilmestyskirjaa ehdin sitä ennen promota niin paljon, että joku blogaaja kehui sitä jopa “vuoden parhaiten markkinoiduksi esikoisromaaniksi” tms. Mielestäni hyvin voimakkaasti liioiteltua, mutta silti ihan imartelevaa kirjalle, jonka PR-budjetti oli lähellä nollaa.

Makuuhaavojan kohdalla en yksinkertaisesti pystynyt panostamaan läheskään yhtä paljon. Henkilökohtaisen sähköpostinikin hoitaminen vie liikaa energiaa. Se harmittaa, koska kirjan saama huomiokin on sitä myöten jäänyt vähäisemmäksi. Eihän tällä työllä jää tuntipalkoille, mutta lukijoita toivoisin tietysti tavoittavani mahdollisimman paljon. Ja pienelle kustantamolle jokainen myyty kappale on tärkeä.

Jos joku fani olisi halukas auttamaan, en voi luvata rahaa, koska sitä ei tässä yksinkertaisesti liiku tarpeeksi, mutta palkkioksi voi saada pinon kirjojani, toiveidensa mukaan (Atlaskehrääjää ja Hankalaa potilasta minulla ei ole tällä hetkellä itselläni ja Twitter-kirja on loppuunmyyty, kaikkia muita löytyy – Häpeämätöntä tietysti vasta sitten kun se on tullut painosta).

Kirjablogaajat voivat toki pyytää sähköisiä arvostelukappaleita minulta jo nyt ja lähetän niitä, kunhan saan sellaisen itselleni. Valitettavasti pienen kustantamon budjetti ei edelleenkään anna myöten tarjota blogaajille kovakantisia kirjoja.

10 Responses “Pieni avunpyyntö”

 1. SusuPetal says:

  Pistän mainosta blogiin, onneksi olkoon, uskon, että kirjasi on paras!

 2. Hei,
  Lukisin kirjojasi todella mielelläni. Kaikki teemat ovat kiinnostavia. Luen paljon ja lähes kaikenlaista kirjallisuutta. Bloggaan lukemistani kirjoista. Arvioni ovat yleensä varsin lyhyitä, mutta arvostelukappaleiden arvostelemiseen paneudun luonnollisesti perusteellisemmin. Onnea uusimman kirjasi johdosta! Välitän avunpyyntöäsi eteenpäinn:)

 3. Elegia says:

  Mainostan mielelläni, koska kirjasi aidosti kiinnostavat minua. Minullahan on Makuuhaavoja edelleen lukematta, mikä on äärimmäisen noloa, kun itse kirjaa pyysin. Ongelma on edelleen se, että sen formaatti ei ollut ihan sopiva Kindleen eli karsastan siitä lukemista. Syy ei siis missään tapauksessa ole kirjassa.

 4. Hei! Onko sinulla toiveita siitä, minkä kokoinen blogi pitäisi olla …
  Nimimerkillä Minimaalisen blogin omaava

Kommentoi
Name and Mail are required