Kirjakerhossa

Häpeämätön-romaanini on videoarvostelussa Nörttitytöt-blogin kirjakerhossa. Se sai kunnian olla ensimmäinen ruodittava teos.

Arvostelun yhteydessä on myös kilpailu, jossa voit voittaa romaanin itsellesi. Kilpailu on auki 31.1. asti.

Mitä mieltä olet kirja-arvosteluista tällaisessa formaatissa? Minusta konsepti on kiinnostava, vaikka yleisesti suosinkin kirjoitettua tekstiä esim. podcastien, videoblogausten tai reseptivideoiden sijaan.

3 Responses “Kirjakerhossa”

 1. VT says:

  Formaatiltaan tämä ei kai paljonkaan eroa tv-ohjelmasta, jossa keskustellaan kirjoista. Toisaalta ei voinut välttyä täysin fiilikseltä, että tämä on tehty vähän “Hei, kuvataan meidän henkevä Skypetys ja ladataan se nettiin “-ajatuksella. Tuntui omituiselta katsoa tuntemattomia kaveruksia höpöttelemässä lomistaan.

  En ole vielä lukenut Häpeämätöntä, mutta itseäni silti hieman ärsytti tuo “suuren sanoman” peräänkuuluttaminen. Vammaisten ja sairaiden tehtävä ei ole opettaa muita ihmisiä paremmiksi ihmisiksi. Suurin osa meidänkin elämästämme on oikeasti vain arkea.

  • Olin itse alun perin siinä uskossa, että tästä tehtäisiin livevideo. Olisihan se tuntunut “oikeammalta” ja TV:mäisemmältä, mutta ei varmaan käytännön syistä onnistunut.

   Kyllä kirjoilta voi vaatia “suurempaa sanomaa” eri lailla kuin oikealta elämältä. En ole tosin aiemmin tähän kritiikkiin törmänyt, sehän on mielipidekysymys, että löytääkö sieltä sen sanoman vai ei. Mutta Häpeämätön on romaani, jossa on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

 2. VT says:

  Pitää toki olla syy miksi kirja on ylipäätään kirjoitettu, mutta jos kirjoitetaan vammaisaiheista, sanoman ei aina tarvitse liittyä vammaisuuteen ja opettaa vammattomia ihmisiä olemaan parempia ihmisiä.

Kommentoi
Name and Mail are required