Edistystä

Nyt on reilu 1,5 kuukautta siitä, kun kävin Belgiassa lääkärissä. Käytössä on kuusi uutta hormonivalmistetta aiempien lisäksi tai tilalla (yksi tosin on ollut aiemminkin käytössä). Kolmen muun hormonin annostus on muutettu. Kilpirauhashormonit pidän yhä entisissä valmisteissa. Lisäksi olen alkanut lääkärin ohjeen mukaan käyttää (uudestaan) useita eri lisäravinteita.

Vaihdot ja lisäykset ovat menneet yllättävän kivuttomasti, vaikka progesteroni onkin osoittautunut todella hurjaksi tavaraksi. Ensimmäisenä yönä olo oli suorastaan kuin kuumehoureissa ja senkin jälkeen on väsyttänyt. (Toissa yönkin unet taitaisivat mennä houreiden puolelle, kun näin unta, että Masalassa oli Stockmann?! Ja viime yön unessa Marian ilmestyskirjassa oli ufoja.) Juuri muita haittoja ei ole ollut.

Muuten nuo naishormonit eivät harmikseni toistaiseksi näytä tehneen juuri mitään. Kasvojen iho on eloisamman näköinen. On liian aikaista sanoa, onko vaikea hiustenlähtö helpottanut. Nyt viime päivinä se tuntuu ennemminkin vain kiihtyneen, mikä lienee ohimenevää.

Kasvuhormonista on ollut apua, vaikka annos on vielä aika pieni. Fyysisessä kunnossa ei huomaa juuri eroa, mutta se narkolepsiamainen uneliaisuus on pitkälti väistynyt. Väsymys-uupumus silti vielä hallitsee elämää aika paljon. Kasvuhormoni ja suuri kromiannos ovat auttaneet korjaamaan sokeriaineenvaihduntaa, mutta hypoglykemian kanssa joudun vieläkin kamppailemaan, ajattelin että se olisi jo helpottunut.

No, kasvuhormonin annosta voi onneksi vielä kasvattaa aika paljon, mutta en tiedä saanko tehdä niin ennen heinäkuuta.

Stressiä keho sietää yhtä huonosti kuin ennenkin. Taas oli sabotaasia, mistä seurasi sydänoireita ja TMJ-ongelmani (eli purennan lihasosuus) paheni, eikä ole vieläkään helpottanut, vaikka tästä on jo pari viikkoa.

Kokeilin eilen, mitä kroppa tykkää, kun menee Mustekala-laitteeseen. Sellainen ihan samanlainen kuin Lintsillä. Paitsi että tämä maksoi euron ja kieputti varmaan kolme kertaa pidempään. Vähän siinä muutaman tunnin jälkeenpäin heikotti, mutta hauskaa oli!

Tänään lähdemme viikonlopuksi Groningeniin. Säätiedote lupaa mannaa ja fiilis on tosi hyvä.

Kommentoi
Name and Mail are required