Pelaa VTKHM-bingoa

Jos joku ei vielä tiedä, bullshitbingo oli alun perin konsepti, jossa kuunneltiin jargonia ja konsulttikieltä puhuvan ihmisen puhetta ja raksittiin sieltä höpsöjä käsitteitä bingoruudukkoon. Nykyään bingoa pelataan myös esimerkiksi ableismia ja rasismia tulvivien ihmisten puheista ja kirjoituksista.

Tein itse tällaisen VTKHM-bullshitbingoruudukon. VTKHM on siis aiemmin kehittämäni termi, joka tarkoittaa valkoihoista, tervekehoista, (nominaalisesti) kristittyä (cis)heteromiestä. Kortista voit merkitä ruudun aina kun tällainen henkilö sanoo jonkin ruudukon lausahduksista vähemmistöjä tai naisia syrjivässä kontekstissa. Ja kun olet saanut kokonaisen rivin täyteen, voit huutaa BINGO!

VTKHM-bingo

2 Responses “Pelaa VTKHM-bingoa”

  1. AnneVee says:

    Hahaa, tää on loistava!:D

  2. Marmustoi says:

    Hieno idea, pannaan kiertämään!

Kommentoi
Name and Mail are required