Palsamoitu tulee syksyllä

Palsamoitu-romaanini ilmestyminen syksyllä on nyt varmistunut, eli aika viime tinkaan meni. Yritän saada kansikuvaan himoitsemaani muumiokäärettä Metropolitan-museon kokoelmista, mutta voi olla, että lisenssille tulee liikaa hintaa (asiasta vastaava henkilö karkasi tietysti kesälomille kesken neuvotteluiden).

Tällaisen takakansitekstiluonnoksen kirjoitin, mutta varmaan muokkaan sitä vielä.

Kolmikymppisen Marjaanan intohimona on historia, etenkin muinainen Egypti. Se on pyörinyt hänen mielessään paljon viime kuukausina. Marjaana jäi sairaslomalle luokanopettajan työstään hänen parhaan ystävänsä, tulehduksellista rintasyöpää sairastaneen Paulan, kuoltua yllättäen. Kesäloman jälkeen odottaa paluu töihin.

Sitten Marjaanan maailma kääntyy päälaelleen. Jotkut asiat voivat pelottaa enemmän kuin kuolema.

En koskaan ajatellut, että kirjoittaisin romaaniin rintasyövästä. Siitä kirjoitetaan niin paljon muutenkin ja haluan kirjoittaa sellaisesta, mistä ei kirjoiteta (kts. blogini tunnuslause). Ennemmin vaikkapa haimasyövästä tai karsinoidikasvaimesta. Mutta tämä kirja halusi tulla kirjoitetuksi. Ja tulehduksellisesta rintasyövästä puhutaan kuitenkin vähän ja olen muutenkin koittanut saada kirjaan hieman erilaisen kulman.

Vähän jännittää. Kyseessä on romaani, joka ei taatusti miellytä kaikkia, eivät tietysti aiemmat kirjanikaan. Vaikka tässä on dramaattisia tapahtumia, se on aika pitkälle tunnelmointiromaani, ehkä vähän slice of life -henkinen. Ja varsin synkkä. Eivät muutkaan romaanini nyt ole mitään pinkkejä viihdekirjoja, mutta niihinkin verrattuna.

Seuraava romaanini on sitten taas aivan erilainen. Nyt pitäisi jatkaa editointia, mutta jopa meidän viileässä kämpässämme on vain niin kuuma… Tänään ja huomenna ulkona jopa 32C ja tulossa ehkä lämpimin yö tässä maassa koskaan.

Kommentoi
Name and Mail are required