Tasa-arvoisen avioliiton vastustajat syrjinnän kohteena

Tämä ei ole blogipostaus tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tämä on postaus joistain kommenteista, joita siinä käsittelevässä keskustelussa on esitetty. Tai siis yhdestä toistuvasta kommentista.

Olen usealla kommenttipalstalla (eri lehdet ja Yle) törmännyt ajatukseen, että homoja ei syrjitä, vaan tasa-arvoisen avioliittolain vastustajia syrjitään. Anteeksi mitä?

Tämä on tyypillinen etuoikeutetun höpönassun kommentti (katso myös VTKHM-bingo). Oikeasti vähemmistöjä ei syrjitä, vaan minua syrjitään. Jos joku muu ihmisryhmä saa jotain, mitä minulla jo on, se on huutava vääryys!

Ihan vinkkinä: sillä ei ole mitään tekemistä syrjinnän kanssa, että huonosti argumentoitua mielipidettä kritisoidaan. Se on osa demokraattista yhteiskuntaa, että jos käytätte sananvapauttanne, sanomisianne saatetaan kritisoida.

Mutta toki on mahdollista, että olen käsittänyt asian väärin. Ehkä tasa-arvoisen avioliittolain vastustajia ja muita homofoobikkoja tosiaan syrjitään.

Heidän elämänsä kuvitellaan pyörivän seksin ympärillä ja heille esitetään sopimattomia kysymyksiä sukupuolielämästä. Heille on lukuisia haukkumatermejä, joita saatetaan nöyryyttämismielessä käyttää myös muista ihmisistä.

Heihin törmää harvoin kirjoissa ja elokuvissa, Hollywood-elokuvissa ei juuri koskaan. Silloin kun he ovat saaneet roolin, se on yleensä pieni ja stereotyyppinen.

He eivät usein uskalla mainita puolisostaan työpaikalla. Heidän kyvykkyyttään vanhemmuuteen voidaan arvostella julkisesti. Suku saattaa hylätä heidät.

Monissa paikoissa he eivät uskalla liikkua puolisonsa kanssa yhdessä. Venäjällä heidät voitaisiin jopa pidättää siitä, mutta joissain paikoissa Suomessakin se on liian vaarallista. Joissain maissa heidät voidaan tuomita kuolemaan

Heille huudellaan, heitä häiriköidään, pahoinpidellään ja jopa murhataan raa’asti. Joissain musiikkigenreissä tehdään kappaleita, joissa käsketään tappamaan heitä. He päätyvät tavallista useammin kodittomiksi ja yrittävät poikkeuksellisen usein itsemurhaa.

He eivät saa mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa ja halutessaan hankkia tämän kanssa lapsia.

Pahoittelut siis teille, tasa-arvoisen avioliiton vastustajat, että yhteiskunta näin julmasti syrjii teitä.

Kommentoi
Name and Mail are required