Tunnelmia messuilta ja Suomesta

Tulin Suomeen lähinnä Helsingin kirjamessujen takia. Minulla oli siellä raapaleaiheinen esiintyminen Osuuskumman osastolla ja lisäksi esittelin romaanejani RADIUM-kirjojen osastolla. Edellämainitusta on ehkä kuva mutta ei netissä, jälkimmäisestä ei ole kuvaa.

RADIUM-kirjojen messuosast

Tässä kuitenkin kuva RADIUM-kirjojen osastosta, jossa näkyy Ritva Harzell sekä Palsamoidun mainosjuliste – oikeasti se on isompi kuin tuossa näyttää olevan, ihan oikeaa julistekokoa. Sain sen messujen lopuksi itselleni, pitäisi vielä keksiä mitä sillä teen.

Mitään ohjelmaa en ehtinyt/jaksanut messuilla käydä katsomassa. Tapasin vanhojen tuttujen lisäksi lähinnä esikoiskirjailija Maria Carolen, joka tuossa ryhmäkuvassa poseeraa oikealla (vasemmalla Hanna “Morre” Matilainen ja J.S. Meresmaa), sekä Twitter-tuttuni Heikki Hietalan, jonka Tulagi Hotel käännettiin hiljattain suomeksi. Kaksi kustantajistani tapasin ensimmäistä kertaa, RADIUM-kirjojen Jani-Markus Heinolan neljän vuoden yhteistyön jälkeen, sekä uudemman romaanikustantajani.

Ostin viisi kirjaa kahden euron osastolta, mm. himoitsemani ja loppuunmyydyn Mustat lasit -kirjan, joka käsittelee vammaisuutta. Lisäksi J.S. Meresmaa ylipuhui minut ostamaan Kirsti Kurosen Ammeiden ajan, jota olin aiemminkin himotellut. Ennen messuja olin ostanut myös alesta Kirsti Ellilän Kaivatut.

Suomen-matkalla on riittänyt ohjelmaa ja aikataulu on natissut liitoksissaan venähtäneiden tapaamisten, viime hetken perumisten ja oksentavien koirien takia. Useimpina päivinä on ollut 3-4 menoa – tai sitten vähemmän, mutta aamusta iltaan. Tapasin parin vuoden tauon jälkeen lapsuudenystäväni ja törmäsimme sattumalta yläasteaikaiseen ystäväämme, jota en ollut nähnyt yli 10 vuoteen. Ehdin käydä mummini luona Hämeenlinnassakin.

Osuuskummajaiset messuilla

Kävin Terveystoimittajien Terhokoti-esittelyssä, joka oli hyvin mielenkiintoinen. Anoppini asuu aivan naapurissa, joten kävin sitten häntäkin moikkaamassa. Varjokirjamessuillakin kävin, mutta en ehtinyt oikeastaan vilkaistakaan kirjoja, kun CFS-tapaamisemme levisi sinne ja istuimme vain Rauhanaseman alakerrassa juttelemassa.

Oikeastaan reissun kaikkein antoisin sisältö, lainkaan ystäviäni ja perhettäni väheksymättä, ovat olleet kolme tapaamista/keskustelua: reilun tunnin palaveri uuden kustantajani kanssa Kirjamessuilla, seitsemäntuntiseksi venähtänyt CFS-miittimme sekä melkein kolmen tunnin puhelu (ex)lääkärini kanssa. Uudella kustantajallani on minun suhteeni suuria suunnitelmia. Saa nähdä mitä sitten lopulta käy ensi keväänä.

Bonuskuvana vielä kirjamessukynteni, jotka mieheni nimesi “velociraptorin syntymäpäiväksi”. Kuva on otettu 1,5 viikkoa sitten, mutta kynnet ovat paria millin lohkeamaa lukuunottamatta ihan samannäköiset, kiitos Miss Sporty -kynsilakan.

Kynnet

3 Responses “Tunnelmia messuilta ja Suomesta”

  1. Moi Maija, oli hauska tavata sinut lopulta, vaikkakin pikaisesti messuilla :)

    • Oli, kiva kun bongasit. :-> Itse olen huono messuilla bongailemaan ihmisiä, vaikka kasvomuistini onkin hyvä. Siellä keskittyy lähinnä hakeutumaan määränpäähänsä, olemaan törmäilemättä ihmisiin jne.

  2. Joo, ja jos siellä ny 78 000 ihmistä on, niin aika lailla randomilla sitä mennään.

Kommentoi
Name and Mail are required