Melkein sateenkaaren päässä

En ole hirveästi blogissa kommentoinut Tahdon 2013 -kampanjaa tai tasa-arvoista avioliittoa, paitsi yksi postaus heinäkuulta. Luonnollisesti kannatan sitä, mutta minulla ei ole ollut hirveästi lisättävää julkiseen keskusteluun.

Haluaisin kuitenkin erityisesti kiittää, paitsi tietenkin aloitteen luojia ja sen puolesta kampanjoineita, Perussuomalaisten Arja Juvosta, joka lopulta uskalsi äänestää Soinin tahtoa vastaan, sekä arkkipiispa Kari Mäkistä, joka nyt vihdoin uskalsi kunnolla myöntää tukensa aloitteelle. Mäkinen on muuten syntynyt 1955 eli selvästi “konservatiivirajan” tuolla puolen.

Paistaako aurinko yöllä -tahdonmeemi

Oli mahtavaa ja itselleni ainakin yllättävääkin myös nähdä tämän “vähemmistöasian” muodostuvan tavallisten ihmisten, melkeinpä koko kansan tai ainakin reilun puolikkaan siitä, sydämenasiaksi, jonka hyväksi kampanjoitiin, osoitettiin mieltä, pussailtiin ja monissa firmoissa ja oppilaitoksissa pidettiin jopa “kisastudioita”. Kunpa tällaista nähtäisiin myös kampanjoitaessa vaikkapa translain muuttamisesta tai vammaispolitiikasta!

Täällä Hollannissa muuten ensimmäiset epäviralliset “kirkkovihkimiset” saman sukupuolen pareille tapahtuivat vuonna 1986.

Sitten lopuksi laitan tämän videon Uuden-Seelannin vastaavasta äänestyksestä, joka on ollut tässä blogissa ennenkin, mutta on niin kiva, että ansaitsee toisenkin postauksen. Mukana maorinkielinen rakkauslaulu Pokarekare Ana, kannattaa katsoa!

2 Responses “Melkein sateenkaaren päässä”

  1. Heidi says:

    Olen arkkipiispaa vain vuoden nuorempi, kannatan tasa-arvoista avioliittolakia ja niin kannattavat kaikki ikäiseni ystävät. Lääkäriliitto oli muuten kansalaisaloitteen tukija, josta olen iloinen.

    • Varmaan myös asuinpaikkakunnalla on iso merkitys. Suurten kaupunkien asukkaat varmaankin kannattavat enemmän iästä riippumatta ja maalla vähemmän. Ta sitten sinulla on vain erityisen valveutunut ystäväpiiri. :->

Kommentoi
Name and Mail are required