Ensimmäinen arvostelu Palsamoidusta

Neljännen romaanini Palsamoidun ilmestymisestä on jo pari kuukautta, mutta vihdoin tuli se kauan odotettu ensimmäinen arvostelu. Maailman ääreen -kirjablogin Pii tykkäsi kirjasta. Hän koki sen samaistuttavaksi ja piti sen pohdinnoista. Loppuun hän kirjoitti:

Maija Haaviston uusin teos käsittelee koskettavasti myös ystävyyttä. Pidin paljon tästä teoksesta, joka nappasi mukaansa heti ensimmäisillä sivuilla.

Nyt voi huoahtaa helpotuksesta. Olen maininnut ennenkin, että ainakin minulle ensimmäinen (tai ensiksi lukemani) arvostelu romaanista on aina psykologisesti tärkein. Jos se on hyvä, ei haittaa yhtään samalla lailla, jos joku myöhemmin vaikka lyttää. Onneksi huonoa ensiarvostelua ei ole vielä tullut. Eikä onneksi varsinaisia lyttäyksiäkään ole tainnut vielä tulla, vaikka ei toki mikään miellytä kaikkia.

Arvostelukappaleita on toki tarjolla edelleen.

P.S. Kaipailen koelukijoita Makuuhaavoja-näytelmälle!

2 Responses “Ensimmäinen arvostelu Palsamoidusta”

  1. Marja Leena says:

    On hienoa saada se ensimmäinen arvostelu, varsinkin kun se on noin kiittävä, onneksi olkoon! Olet todella tuottelias, sen olen huomannut. Aika vähän palautetta kirjoista tulee, olen tainnut saada pari kolme blogipostausta vuoden alussa ilmestyneestä runokokoelmasta Valo taipuu, mutten vielä ensimmäistäkään syyskuussa ilmestyneestä Sanattomasta. Mutta toivossa on hyvä elää :)

    • Kiitos! Runoista tulee varmaan harmillisen vähän palautetta, lienee vaikea saada niille lukijoitakaan. Omia kirjojani on sentään aina lainattu paljon kirjastoista ja kohtuudella tullut esim. sähköpostipalautteita. Minäkin toivon joskus julkaisevani runokokoelman, vaikka eiväthän ne paljoa myy.

      Marian ilmestyskirja kymmenine blogiarvosteluineen totutti minut siihen, että vaikka pienen kustantajan on vaikea saada tuotoksiaan lehtiin, blogeissa niitä sentään arvostellaan. Vaan eipä tunnu enää onnistuvan. Silloin olin kyllä 10x paremmassa kunnossakin (kirjaimellisesti) ja oli helppo ottaa yhteyttä blogaajiin, mutta kyllä-vastauksiakin tuli suhteessa paljon enemmän.

Kommentoi
Name and Mail are required