Vielä yhdet julkkarit

Tänään julkistetaan Osuuskummalta peräti kaksi raapalekokoelmaa: Kummalinnun munia 1 -raapaleantologia sekä ensimmäinen tämän vuoden raapalekokoelmista. Kummalinnun munia 1 sisältää siis Osuuskumman viime vuoden maksullisessa sähköpostipalvelussa ilmestyneet raapaleet eli sadan sanan tarinat, yhteensä sata kappaletta. Tänä vuonna ilmestyy sähkökirjoina neljä 25 raapaleen kokoelmaa, joista ensimmäisenä Kummalinnun munia 1/2015.

Mukana on useita joko raapaleistaan, pidemmistä novelleistaan tai romaaneista tunnettuja kirjailijoita, kuten nuortenfantasiakirjailijat J.S. Meresmaa ja Magdalena Hai, monia spefipalkintoja kahminut Anne Leinonen ja “raapalekuningas” Shimo Suntila. Myös esimerkiksi absurdisti Kari Välimäen hersyvä tyyli kääntyy huikeiksi sadan sanan tarinoiksi.

Kummalinnun munia -kansi

Minulta on mukana painetussa kokoelmassa tieteisraapale Kehitysprosessi. Tuossa ensimmäisessä sähkökirjassa on mukana neljä spefiraapalettani: Luonnon mullistus, Apurit, Hehku ja Probiootti. Vuoden toinen pläjäys ilmestyy toukokuussa, siinä on kai kaksi tekstiäni.

Runojani on aiemmin julkaistu kahdessa antologiassa (kauan sitten) ja novellejani (myös raapaleita) on julkaistu useissa kirjallisuuslehdissä sekä englanniksi että suomeksi, mutta ensimmäinen Kummalinnun munia on ensimmäinen novellijulkaisuni antologiassa.

Tästä blogistakin voit lukea muutamia raapaleitani: suomeksi Omenakumisaappaat ja Katsojan silmässä, englanniksi The One.

Kuten Helsingin kirjamessujen raapalepaneelissamme totesin, raapaleet ovat niin mukavan pieniä, että kenelläkään ei ole tekosyytä olla lukematta vain siksi, että “ei ole aikaa”. Raapaleen ehtii lukea vaikka metromatkalla tai vessassa istuessa. Eikä tämän pitäisi hintaankaan kaatua, sillä minikokoelmat maksavat e:nä vain 2,90 e.

Raapaleiden julkkarit pidetään virtuaalisesti Facebookissa, eli itse en ole siellä mukana, koska en Facebookissakaan ole, mutta jos sinä olet, tervetuloa mukaan.

Kommentoi
Name and Mail are required