Suurimmat fanini

En ajatellut kirjoittaa Seeprakoiran julkkareista, mutta lopulta päätin kuitenkin blogata niistä. Etukäteen jännitin julkkareita. Nykyajan lasten väitetään olevan poispilattuja räyhähenkiä, hyvä kun eivät esineillä heittele. Sellon kirjastossa olleet lapset olivat kuitenkin tosi mukavia.

Kirja vetosi sekä lapsiin että aikuisiin. Kun luin kirjaa ääneen, eräs tyttö hoki useita kertoja, että seeprakoira on tosi hassu. Kuvassa näkyvä pikkupoika hilasi tuolinsa aivan minun nenäni eteen, jotta näkisi kirjan paremmin.

Kun aikuinen ostaa romaanin, hän yleensä lukee sen vasta useiden viikkojen tai kuukausien päästä. Lapsilta ja lastenkirjasta saa palautetta heti, mikä on mahtavaa.

Sellon julkkarit

Sekä kirjan tekstiä että Aura Ijäksen värikkäitä vesivärikuvia on kehuttu. Viralliseksi kohderyhmäksi on merkitty 4-6-vuotiaat, mutta kirjaa ovat kyllä menestyksekkäästi lukeneet (tai on luettu) useille 9-10-vuotiaillekin. Aikuisetkin ovat hihitelleet Veijon pahanhajuiselle hengitykselle ja pyörtyvälle vanhalle rouvalle.

Kirjaa pitäisi saada kirjakaupoista ja kirjastoihin sitä on tilattu ihan mukavasti.Myyntiluvut näkee sitten myöhemmin, mutta tässä vaiheessa tiedän ainakin kirjoittaneeni onnistuneen kirjan, juuri sellaisen kuin piti.

Varmaan joskus saatan kirjoittaa lisääkin lastenkirjoja. Minulla on kaksi alustavaa ideaakin mielessä. Miksei joskus lastennäytelmäkin. Tosin ei varmaan Seeprakoirasta.

Kommentoi
Name and Mail are required