Uusia ja vanhoja tuulia

Taas listailin edistyksiä, osittainhan tämä on itselleni tapa pitää kirjaa ja varmistua siitä, että eteenpäin mennään.

Sisimmäinen

Romaani ilmestyi viime kuussa, jos joku ei vielä huomannut. Ensi kuussa menen pitchaamaan sitä hollantilaiselle kustantajalle.

Adeno

Scifiromaani on aivan loppusuoralla, pitäisi lähteä kustannustoimittajalle kuun loppuun mennessä.

Lastenkirjat

Seeprakoiran seikkailut ilmestyi viime kuussa ja on saanut erittäin hyvän vastaanoton. Minulla on kaksi muuta lastenkirjaideaa, mutta en nyt varmaan heti perään lähde tekemään toista.

Ruokakirja

Ruokakirja viivästyy edelleen minusta riippumattomista syistä.

Toinen tietokirja

Aktiivisesti työn alla oleva tietokirja on edennyt huonosti romaanin takia, mutta kohta pääsen tekemään sitä täysipäiväisesti.

Englanninkielinen lääketiedekirja

Lääketiedeaiheisen kirjan, johon olen kirjoittanut yhden luvun, piti ilmestyä jo aikaa sitten. En tiedä milloin se nyt lopulta ilmestyy.

Marian ilmestykset -näytelmän tallenne

Muutama viikko sain kauan odotetun tallenteen vihdoin käsiini. Laatu on ihan katsottava ja kuunneltava, mutta en tiedä kannattaako sitä julkaista DVD:llä, ehkä YouTube olisi parempi media, jos saan siihen luvan.

Häpeämätön-äänikirja

Saa nähdä, valmistuuko tämä projekti ikinä, sen verran inhottavia vastoinkäymisiä sen lukijalle tuli.

Leffakässärit

Osittain tositapahtumiin perustuva Toxic Dreams lähti toista kertaa Nicholls-kilpailuun. entistä ehompana. Minun piti kirjoittaa myös Adenosta leffa, mutta en tiedä onko se kuitenkaan siihen sopivaa ainesta.

Näytelmät

Olen saanut nyt lupaavan kontaktin, oikeastaan kaksikin, näytelmieni suhteen. Aika näyttää, johtaako se mihinkään. Tarkoitus olisi hyvin pian alkaa kirjoittaa neljättä näytelmääni, joka yhdistää 3-4 eri monologia. Saa nähdä mitä siitä tulee, sen verran uusi laji on minulle kyseessä. Adenosta oli alun perin tarkoitus kirjoittaa myös näytelmä, mutta kirja eteni suuntiin, joita on hyvin haastava siirtää lavalle.

Raapaleet

Tänä vuonna ilmestyi 1 + 4 raapaletta Osuuskumman antologioissa. Toukokuussa ilmestyvässä Kummalinnun munia 2/2015 -antologiassa on mukana spefiraapaleet Keijutaikaa ja 19. 1. 3127. Työn alla on nyt muutama englanninkielinen raapale.

Muut novellit

Eräs novellini, “prequel” Sisimmäiselle, on alustavasti hyväksytty musiikkiaiheiseen antologiaan, sitä pitäisi nyt alkaa editoida. Muiden novellien kirjoitus ei ole juuri edennyt, kuten yleensä romaanin editointivaiheessa ei, vaikka ideoita minulla on neljä (kaikki spefiin) ja ne pari ties kuinka kauan keskeneräisinä ollutta. Pari ideoista tuntuu siltä, että ne voisi ehkä jopa yhdistää.

Antologiat

Toimitan ensi vuonna elämäni ensimmäisen antologian, erään toisen kirjoittajan kanssa. Tästä en kerro sen tarkemmin vielä, koska antologia ei ole avoin, eli siihen ei ole kirjoituskutsua.

Haastattelut minusta

Minusta on tulossa tällä tai ensi viikolla iso lehtihaastattelu, kerron siitä lisää kun se on ilmestynyt.

Mielipidekirjoitukset

Tänään julkaistiin Turun Sanomissa kirjoittamani yleisönosastokirjoitus. Tämä on nyt neljäs maakuntalehdessä ilmestynyt mielipidekirjoitukseni.

Lehtijutut

Tulossa on pian puutarha-aiheinen juttu. En ole ehtinyt kuukausiin kirjoittaa lehtijuttuja, mutta nyt olisi parikin ideaa, joita pitäisi ehdottaa.

Kommentoi
Name and Mail are required