Kirjailijan kesäpuhteita

Tässä taas tilapäivityksiä kirjailijan elämästä.

Adeno

Scifiromaanista on saatu kustannustoimittajan kommentit ja nyt pitää editoida lisää. Päänvaivaa on tuottanut etenkin loppu. Hyvällä tuurilla romaani ilmestyy ensi keväänä, mutta mitään varmuutta asiasta ei ole.

Lastenkirjat

Ensimmäinen lastenkirjani Seeprakoiran seikkailut ilmestyi jokunen kuukausi sitten. Minulla on kaksi muuta lastenkirjaideaa, joista toista olen suhteellisen aktiivisesti käsitellyt mielessäni.

Ruokakirja

Ruokakirja viivästyy edelleen minusta riippumattomista syistä.

Ruokavaliokirja

Olen nyt työstänyt jotakuinkin täysipäiväisesti ruokavalioaiheista tietokirjaani, erittäin mielenkiintoista puuhaa. Olen oppinut valtavasti ja päässyt hyödyntämään tietämystäni myös läheisilleni. Kirja ehtisi minun puolestani syksyllä ulos, kuten oli kaavailtu, mutta valitettavasti minusta riippumattomista syistä siirtyy kevääseen.

Englanninkielinen lääketiedekirja

Lääketiedeaiheisesta kirjasta, johon kirjoitin yhden luvun, ei vieläkään ole tarkempaa tietoa, mikä on vähän turhauttavaa kun luku editoitiinkin jo lähes kaksi vuotta sitten.

Leffakässärit

Toxic Dreams on toista kertaa Nicholls-kilpailussa, tuloksia jatkoon pääsystä tai pääsemättömyydestä tulee elokuussa. Muita kässäreitä ei ole nyt suunnitella, vaikka tarkoitus olikin ensi vuonna osallistua Nichollsiin jollain uudella.

Näytelmät

Kirjoitin huhtikuussa ScriptFrenzyssä kaksi keskeneräistä näytelmää ideoista, joita olen pyöritellyt jo pitkään: tragikoominen monologinäytelmä ja absurdi komedia. En ole ehtinyt kumpaakaan editoida vielä yhtään. Monologin suhteen vaivaa, kun en tiedä pitäisikö sen olla yhden vai neljän ihmisen monologit. Komedia on vähän turhan all over the place ja liian vähän jännitettä. Jospa syksymmällä ehtisi taas miettiä näitäkin.

Raapaleet

Tänä vuonna minulta on ilmestynyt seitsemän raapaletta kolmessa eri Osuuskumman antologiassa. Uusin Kummalinnun munia 2/2015 -antologia sisältää raapaleet Keijutaikaa ja 19. 1. 3127. Myös seuraavassa 3/2015 lienee minulta pari raapaletta. Lisäksi kirjoittamani englanninkielinen raapale Affection julkaistaan pian postikorttina.

Muut novellit

Minulta pitäisi ilmestyä kuun loppuun mennessä kaksikin novellia, yksi suomeksi ja yksi englanniksi. Niistä lisää pian. Syksyllä julkaistaan kaksi novellia antologioissa, niitä pitää vielä jonkin verran editoida. Työn alla on ensimmäinen steampunknovellini, jota kasassa on jo yli 3 000 sanaa, eli se on jo kirjoittamistani suomenkielisistä novelleista pisin. Seuraavaksi pitäisi kirjoittaa novelli omaan antologiaani (jaiks).

Lehtijutut

Viherpihan kesäkuun numerossa ilmestyi minulta Amsterdamia käsittelevä juttu.

Kommentoi
Name and Mail are required