Veturitorilla tavataan: äänestä Worldcon Suomeen!

Nyt alkaa olla loppurutistus Worldconin saamisessa Suomeen vuonna 2017. Kyseessä on huippuluokan kansainvälinen scifi- ja fantasiatapahtuma, joka on tarkoitus järjestää Messukeskuksessa Helsingin Pasilassa elokuussa 2017 – jos siis Suomi voittaa äänestyksen. Worldconista 2017 kilpailevat myös Japani, Montreal ja Washington DC. Useimmat Worldconit on pidetty Yhdysvalloissa.

Mitä mahdollisuuksia Suomella on saada tapahtuma, jos kilpailijat ovat näin kovia? Varsin hyvät. Helsinki haki tapahtumaa jo tälle vuodelle ja hävisi hyvin täpärästi. Nyt on tehty paljon PR:ää ympäri maailman ja tietysti verkossa. Helsingin ehdotusta tukee esimerkiksi Game of Thrones -kirjailija G.R.R. Martin.

Eurooppalaiset toivovat, että Worldcon olisi lähellä, jenkkejä taas kiehtoo Suomen eksotiikka ja kukoistava SFF-skene. Suomessahan on paljon kokemusta tosi isojen conien järjestämisestä.

Ja miksi sitten äänestää?

Tietysti siksi, että voit itse osallistua tapahtumaan. Tällaista tuskin nähdään Suomessa toiste, ei varmaan myöskään naapurimaissamme.

Ehkä et ole coni-ihminen, mutta jos luet tieteis- tai fantasiakirjallisuutta, ulkomainen suosikkikirjailijasi voi hyvinkin saapua Worldconin puitteissa Suomeen.

Monet ulkomaiset kaverisikin varmaan tulisivat Suomeen. Tiedän, että omista hollantilaiskavereistani moni tulisi.

Worldcon olisi lottovoitto myös suomalaisille SFF-kirjoittajille (kuten minä) ja SFF-kustantamoille (kuten Osuuskumma). Kyseessähän on fanitapahtuma eikä mikään kirjamessut tai bisneskonferenssi, mutta ihan varmasti siellä solmitaan kullanarvoisia verkostoja ja ties vaikka allekirjoitettaisiin käännössopimuksiakin. Itsellänikin toivottavasti on tuohon mennessä scifiromaani, hyvällä tuurilla kaksikin, ulkona.

Äänestäminen on maksullista: se vaatii kannatusjäsenyyden tämän vuoden Worldconiin sekä tulevaan vuoden 2017 tapahtumaan. Tämä jälkimmäinen äänestysmaksu eli tulevan conin kannatusjäsenyys tarkoittaa, että olet käytännössä jo maksanut lipustasi osan etukäteen. Samaan hintaan saa ehdottaa ja äänestää myös Hugo-palkintoja.

Jos sinulla ei ole varaa äänestää – tai vaikka olisikin -, pyydä tuttujasi äänestämään. Myös ulkomailla!

Jos äänestysohjeet tuntuvat liian hankalilta, Helsingissä voit äänestää myös livenä (katso linkatut ohjeet). Netissä äänestysaika päättyy 10.8, lähettämällä lipukkeen suomalaisille conikävijöille tai noissa livetapahtumissa se onnistuu pidempäänkin.

Älä missaa elämäsi tilaisuutta. Itse en 2013 “jaksanut” äänestää kun se maksoi ja “oli hankalaa”, jälkikäteen kadutti.

One Response “Veturitorilla tavataan: äänestä Worldcon Suomeen!”

  1. Jukka Halme says:

    Sen verran kommentoisin, että kun kirjoitat: “Äänestäminen on maksullista: se vaatii kannatusäsenyyden tämän vuoden Worldconiin sekä 2017 coniin, jolloin liput sinnes saa tietysti halvemmalla. Samaan hintaan saa ehdottaa ja äänestää myös Hugo-palkintoja.”, niin se menee melkein oikein. Eli:

    Äänestäminen on maksullista: se vaatii jäsenyyden tämän vuoden maailmanconiin (Sasquanin kannatusjäsenyys riittää) sekä *erillisen* äänestysmaksun ($40), joka muuttuu ääntenlaskennan jälkeen *voittaneen* hakijakaupungin tulevan tapahtuman kannatusjäsenyydeksi.

    Mikäli Helsinki voittaa (kuten tietysti toivomme!), niin nuo äänestysmaksun dollarit tulevat Helsingille pääomaksi tapahtumaa varten.

Kommentoi
Name and Mail are required