Merirosvoja näkyvissä

Osuuskumman merirosvoaiheinen antologia Kristallimeri on ilmestynyt sähköisessä muodossa, painettu seuraa pian perässä. Facebook-julkkarit järjestetään talk like a pirate -päivänä 19.9. Livenä julkkaroidaan la 4.10. Turussa Proffan kellarissa kello 19 alkaen. Siellä olen minäkin mukana, tosin joutunen lähtemään aikaisin. Molemmissa tapahtumissa on käsittääkseni tiedossa kilpailuja – ja siten myös palkintoja.

Kristallimeri-kansi

Antologiassa on siis mukana novellini Meri vaatii, jonka genren olen ristinyt espoopunkiksi. Humoristissävyinen, jotakuinkin nyky-Suomeen sijoittuva tarina on kirjoitettu kokoelmaksi lehtijuttuja ja käsittääkseni printtiversiossa se on myös taitettu näin.

Tämä onkin ensimmäinen antologiassa ilmestyvä pitkä novellini, vaikka minulla on aiemmin ilmestynyt raapaleita painettuna ja monta novellia kirjallisuuslehdissä. Pian tulee jo seuraavakin.

Novelli on kirjoitettu ideasta valmiiksi neljässä päivässä. Oli tiukka aikataulu, mutta onneksi testosteronin aikaansaama hyvä kuukausi alkoi juuri siitä päivästä, kun piti alkaa kirjoittaa. Toki tekstiä viilattiin kustannustoimittajien kanssa myöhemmin – mutta selvästi vähemmän kuin monia novelleja, joita olen kirjoittanut kuukausia.

Muita kokoelman novelleja en ole vielä ehtinyt lukea, mutta odotan innolla etenkin Janos Honkosen tarinaa Piru erehtyi vuodella. Nimikin jo houkuttelee, eikös? Honkonen on taitava, hyvin kekseliäs kirjoittaja ja tarina on ilmeisesti koko antologian pisin, mikäs sen mukavampaa.

Kommentoi
Name and Mail are required