Tapahtumasumaa

Olen osallistunut Hollannissa monenlaisiin tapahtumiin. Paljon mielenkiintoista menee kuitenkin ohitse, koska useimmista tapahtumista kuulee puskaradion kautta ja verkostot ovat kuitenkin vielä pienet verrattuna Suomeen, jossa on satoja tuttuja ja tuhansia Twitter-tuttuja.

Viime aikoina on ollut melkoinen tapahtumien suma. Ainahan kaikki jutut tuppaavat tulemaan peräkkäin.

Lauantaina 26.9. osallistuin CFS/ME-konferenssiin Amsterdamissa. Tämä oli erittäin mielenkiintoinen tapahtuma maailmanluokan asiantuntijoineen. Kirjoitin aiheesta enemmän toiseen blogiini. Varmasti myös erinomaista harjoitusta kielitaidon kannalta, koska puolet esitelmistä oli hollanniksi. Hyvin ymmärsin ja opin monia uusia sanoja.

29.9. teimme mieheni kanssa pikavisiitin videopelinäyttelyyn Utrechtiin. Se oli elokuvafestivaalin yhteydessä ja ainoa syymme vierailuun oli, että hyvät ystävämme esittelivät siellä peliään, joka saavuttikin suuren suosion.

Sitten olikin aika siirtyä Suomeen, jossa odottivat Turun kirjamessut. Turussa osallistuin myös kaksiin kirjanjulkkareihin, taisivat olla ensimmäiset ei-omat julkkarini, joten siinäkin suhteessa mielenkiintoista.

Osuuskumman merirosvoantologian julkkareissa oli paljon väkeä ja railakas, suorastaan riehakas tunnelma. Monet olivat pukeutuneet toinen toistaan hienompiin merirosvotamineisiin. Tapasin monta tuttua ensimmäistä kertaa. Erittäin kovatasoisen kiroilukilpailun Salla Simukka. Toiset julkkarit olivat Helena Wariksen ja Janne Nykäsen Entropia-romaanin. Sieltä löytyi lisää nettituttuja ensimmäistä kertaa livenä.

Turun kirjamessut olivat Helsinkiin verrattuna varsin pienet, vaikka se ei estänytkään messujen väenpaljousahdistusta syntymästä. Rajallinen ständien määrä kuitenkin johti siihen, että iso osa kävijöistä tutkiskeli läpi kaikki ständit. Osuuskummakin keräsi siis paljon kiinnostusta. Tapasin ensimmäistä kertaa myös Nordbooksin Matti Ylipiessan, joka on kustantanut lastenkirjani. Muilla kustantajillani ei ollut messuilla edustusta.

Oma esiintymiseni sujui tosi hyvin. Yleisöä olisi voinut olla enemmänkin, mutta niinhän se on aina kaikkein tunnetuimpia kirjailijoita ja ajankohtaisimpia aiheita lukuunottamatta. Minua jopa pyydettiin yleisöstä toiseen tapahtumaan puhumaan eläinten älystä, mutta valitettavasti en pääse.

Esiintymisjännitys oli, jännä kyllä, ensimmäistä kertaa lähestulkoon nollassa. Kaipa takana on kertynyt kokemus messu- ja kirjastoesiintymisistä, radio- ja TV-haastatteluista, koulutuksista ja konferenssi- ja seminaaripuheista. Tosin voi olla, että olisi kuitenkin jännittänyt, jos yleisöä olisi ollut sata jossain päälavalla. Ja haastateltavana on aina helpompaa kuin vain puhua täysin yksin.

Turun keskustassa on muuten aivan järjetön määrä irtokarkkikauppoja, yhdessäkin paikassa kolme vierekkäin, joista kaksi mainostaa olevansa Suomen suurimpia.

Eilen olin Terveystoimittajien tutustumiskierroksella Biomedicumiin eli Helsingin lääkikseen. Mielenkiintoinen ilta, jossa tutustuttiin ensin simulaatiopotilaaseen ja muihin uusimpia teknologioita hyödyntäviin opetusmenetelmiin (kuten CT-kuvista luotuihin 3D-malleihin) ja sitten oli useita tutkijoita puhumassa mm. kivun kroonistumisesta, sydämensiirroista, suolistobakteereista (Akkermansiakin mainittu), geenien muokkauksesta ja neurokirurgiasta.

Mielenkiintoista tavaraa enimmäkseen. Itse ilahduin eniten dosentti Leila XXX:n lämpimästä persoonallisuudesta ja siitä miten hän opettaa opiskelijoita, mm. käänteisellä opetuksella. Minulla on ollut erittäin negatiivinen kuva lääkiksen opiskelusta, mutta ilmeisesti joku sielläkin panostaa a) hyvään pedagogiikkaan b) siihen että lääkärin työ on asiakaspalvelutyötä, jonka keskiössä on potilas, ei numerot tai latinankieliset termit.

Miinukset kaksista eri Comic Sans -dioista (!!!) sekä buffetista jossa ei ollut minulle _mitään_ syötävää – minä kun typerästi oletin että salaattibuffet plus ei pyyntöä ilmoittaa erityisruokavalioista tarkoittaisi, että muutkin kuin raadonsyöjät on huomioitu. Mutta näemmä raadot ovat hyvin olennaisia lääkiksessä…

Kommentoi
Name and Mail are required