Haastatteluni ableismista

Olen nykyään feminismin asiantuntija, ainakin jos Vihreä tuuma -lehteä on uskominen. (No, ainakin ableismin kokemusasiantuntija olen taatusti, jos en muuta.) Lehdessä on minusta nimittäin haastattelu, intersektionaaliseen feminismiin liittyen.

Kerrankin pääsee puhumaan syvällisesti, eikä vain nasevasti kun verkkolehti on kyseessä. Ja mahtavaa päästä puhumaan ableismista, tärkeästä mutta Suomessa vaietusta aiheesta.

Toinen puoli jutusta käsittelee cisseksismiä, tärkeä asia sekin.

2 Responses “Haastatteluni ableismista”

  1. Ilona says:

    Olipa hyvä haastattelu! Hyvä, että toit esiin erilaisia näkökulmia. Taloudellisen tilanteenkin, kun se vaikuttaa niin laajalti. Köyhänä ja kroonisesti sairaana ei todellakaan ole herkkua. Fysioterapeutti suositteli viettämään talviajat lämpimässä. Teki mieli nauraa, kun joka centin tässä laskee, ja miettii, onko varaa kaikkiin lääkkeisiin.

    • Kiitos kommentista. Tuo rahallinen aspekti on itselle varsin läheinen, minullehan ei aikoinaan myönnetty sairauseläkettä kun sairauttani ei Suomessa ole olemassa – ei että se eläke nyt olisi kovin kummoinen ollutkaan. Nyt olen saanut joitain kalliita hoitoja kirjaimellisesti pappa betalar -rahoituksella, mistä on vähän syyllinen olo. Toisaalta kaksi suomalaista kaveria on käyttänyt kymmeniä tuhansiakin perheensä rahoja kokeellisiin lääkkeisiin. Harvalla on sellaista mahdollisuutta.

      Niin ja pari kaveriani on hyötynyt merkittävästi talvien viettämisestä etelässä tai muusta etelänmatkailusta. Harmi ettei se useimmille ole taloudellisista syistä vaihtoehto. Kelakin taitaa korvata moista vain psoriaatikoille.

Kommentoi
Name and Mail are required