Vammautumassa virallisesti

Olen vuosia taistellut sitä vastaan, että joutuisin hakemaan (uudestaan) sairaseläkettä ja (ensimmäistä kertaa) henkilökohtaista avustajaa/kotiapua. Monestakin eri syystä.

En ole halunnut olla niin vammainen. On tuntunut siltä, että asiaan on pakko saada ratkaisu. Jo senkin takia, että pääongelmani on hypoglykemia. Eihän nyt alhaisen verensokerin takia voi hakea avustajaa tai eläkettä, siis vaikka muita diagnooseja olisikin. Se on vain liian absurdia. No, sabotaasin ansiosta olen saanut taas lisää pysyviä elinvaurioita, eikä hypoglykemia ole enää pääongelmani. Miten kätevää.

Avustajan suhteen on ahdistanut myös se, että joku ventovieras tulee ronkkimaan omia paikkoja, tulee omaan kotiin. Vaikka sehän on ihan normaalia: vanhemmillanikin kävi vuosia siivooja. Silti se häiritsee. Se edustaa itsenäisyyden menettämistä. Niin kuin sitä ei muka olisi jo moneen kertaan menetetty. Mieheni mielestä olen vain laiska, mutta oikeasti olen vaikeavammainen. Mieluummin olisin laiska.

Hain tosiaan eläkettä alun perin Suomessa 2006-2008. HYKSin infektiopolin lääkärit kirjoittelivat minulle B-lausuntoja. MRI, verikokeet, neuropsykologiset kokeet jne osoittivat kiistatta, että minulla oli vaikea neurologinen sairaus ja se invalidisoi minut. Kelan ihmisoikeusrikosten takia en silti saanut eläkettä, koska hengenvaarallinen sairaus G93.3 ei ko. rikollisjärjestön mielestä ole olemassa. Tästä prosessista jäi pysyvät traumat.

Nyt siis pitää alistua tähän prosessiin. Hollannissa pitäisi olla helpompaa. Teoriassa. Ongelmallista voi olla ainakin se, että vaikka sairastamiseni on hyvin dokumentoitu useissa maissa, toimintakykyäni ei ole dokumentoitu vuosiin, eikä minulle ole tehty muita tutkimuksia kuin verikokeita. En ole käynyt omalla hollantilaisella lääkärilläni Utrechtissä melkein neljään vuoteen, vaan asiat on hoidettu puhelimessa ja sähköpostilla.

Täällä eläkkeen hakemiseen liittyy haastattelu, kuten useimmissa maissa, mutta ei Suomessa. Suomessa Kelan shamaanit pystyvät parantamaan potilaan edes näkemättä tätä. Toivottavasti se auttaa.

Avustajajutussa on mälsintä, että ilmeisesti en edes voi saada henkilökohtaista avustajaa. Voin saada kyllä lähes ilmaista kotiapua (omavastuu luokkaa 15 euroa kuussa), mutta sieltä sitten tulee joku satunnainen tyyppi.

Ehkä voin sitten leikkiä, että se on vain joku siivooja.

Kommentoi
Name and Mail are required