Sikoja, steampunkia ja sapuskaa

Steampunk-novellini Josefiinan ihmeellinen vaunu on ilmestynyt Osuuskumman kolmannessa steampunk-antologiassa, jonka teemana on Suomi. Suomeen sijoittuu siis minunkin novellini, suomalaiselle maaseudulle, jossa kylän keskipisteet ovat kirkko ja kansakoulu, mutta jotkut haikailevat sieltä paljon pidemmälle.

Ensimmäinen historiallinen novellini ja olen siihen varsin tyytyväinen, harvaan novelliini olen ollut yhtä tyytyväinen. Sitä voisi kutsua myös feministiseksi cripficiksi, hieman romantiikkaakin saattaa ilmassa höyryn seassa leijua.

Sikafarmari-kansi

Steampunk-antologialla on myös höyryhenkiset julkkarit Helsingissä 9.4., vaikka valitettavasti en itse pääsekään mukaan.

Osuuskummalta ilmestyi hiljan toinenkin teos, jossa minulla on näppini pelissä. Absurdisti Kari Välimäen esikoisromaani Sikafarmari on minun ja Taru Kumara-Moision kustannustoimittama. Mielenkiintoista päästä kerrankin “toiselle puolelle”, vaikka en voikaan suurta kunniaa toimittamisesta ottaa, koska Karin teksti oli niin valmis jo muutenkin.

Romaani kertoo Afrikasta, Suomesta, sioista ja ihmisistä, markkinataloudesta ja lumouksista. Se on hauska, häkellyttävä, häiritsevä ja kantaaottavakin, tosin maahanmuuttokeskustelu ei siis tässä ole pääkohde.

Löysin myös vihdoin kustantajan erityisruokavalioaiheiselle kirjalle, joka organisaatio- ja kustannuslinjamuutoksen takia tipahti pois aiemmalta kustantajaltani. Tämä on näistä paras uutinen. Kyseessä on kustantamo, jonka kanssa olen jo aiemmin työskennellyt.

4 Responses “Sikoja, steampunkia ja sapuskaa”

 1. SusuPetal says:

  Uusi aluevaltaus, kustannustoimittaminen, hienoa!

  Tuo Karin kirja odottaa hyllyssä, vielä en ole jaksanut lukea, on taas keskittymisvaikeuksia.

  Novellisi kuulostaa mielenkiintoiselta genressään :D Onnea antologiasta!

  • Kiitos. Ihan upouusi juttu ei ole kyseessä, olen ollut mukana kustannustoimittamassa Ursula-lehteä pari vuotta sitten. Ja nythän olen ensimmäistä kertaa toimittamassa antologiaa. Romaanien ja novellien toimittamisessa on toki eroa.

   Toivottavasti pääset pian tutustumaan Karin romaaniin, se ei ainakaan ole kovin raskaslukuinen, vaikka toki mikä tahansa romaani on liikaa jos ei pysty keskittymään. Minulla on ollut tosi kausittaista viime aikoina, välillä kolme kirjaa reilussa viikossa, välillä pariin viikkoon ei juuri mitään.

 2. Stazzy says:

  Hyvä uutinen tuo kustantajan löytyminen, jee!

Kommentoi
Name and Mail are required