Tarinoita jääkaapin ovessa

Alice Kuipersin Life On The Refrigerator Door (suom. Terveisin äiti) on suosittu nuortenromaani, joka koostuu kokonaan äidin ja tyttären jääkaapin oveen kirjoitetuista muistilapuista. Äiti on töissä synnytysosastolla, 15-vuotias tytär deittailee, tapailee ystäviään ja haaveilee uusista vaatteista, Peter-pupun häkki jää usein siivoamatta.

Life on the Refrigerator Door -kansi

Äiti ei ole koskaan kotona samaan aikaan kuin tyttärensä, mikä tuntui hieman väkisin väännetyltä vain siksi, että hän voi kirjoittaa kirjelappusia. Sitten äiti sairastuu rintasyöpään, joka nopeasti pahenee. Kauppalistat ja kotitöistä kitisemiset alkavat muuttua syvällisemmiksi pohdinnoiksi.

Kirjan formaatti on sinänsä toimiva hahmon ja juonen rakentamiseen, mutta tekee siitä tavattoman lyhyen. Sivuja on reilu 200, mutta useimmilla on vain pari riviä tekstiä. Todellinen pituus on siis lähempänä novellia kuin romaania ja luin kirjan reilusti alle puolessa tunnissa. Ehkä se toimii hyvin nuorille, joista romaanit muuten tuntuvat liian pitkiltä ja tylsiltä.

Ihan okei, mutta ei niin kovasti iskenyt. Kohderyhmäkin on toki väärä.

Kommentoi
Name and Mail are required