Menestystä maailmalla

Osallistuin alkuvuodesta englanninkieliseen spefinovellikilpailuun, josta kaveri vinkkasi (kiitos Minttu!). Ajattelin, ettei minulla ollut mitään mahdollisuuksia pärjätä, koska osallistujia oli lopulta reilusti yli 600. Tuloksienkin piti tulla aikaa sitten, eli päättelin etten sijoittunut.

Tällä viikolla sain hämmästyksekseni kuulla, että olin sijoittunut kilpailussa ja novellini julkaistaan heidän antologiassaan. On jopa mahdollista, että voitan vielä jonkin varsinaisen palkinnonkin, koska niitä ei ole vielä valittu, vain julkaistavat finalistit. (Epätodennäköistä kyllä.)

Olin niin yllättynyt, että alkuun ajattelin, että tässä on varmaan tapahtunut jokin virhe. Miten minun novellini voi erottua 600 kilpailijan – suurin osa varmaankin äidinkielisiä – joukosta? Näin kuitenkin kävi.

Lisää tietoa sitten kun antologian julkaisu on julkista. En malttanut olla blogaamatta tällaista tiiseriä jo nyt, sopparikin kun jo on koneella.

Olen yrittämässä kahteen muuhunkin englanninkieliseen novelliantologiaan ensi vuonna ja elätin toivoa, että ensi vuonna minulla viimein olisi julkaisu englanniksi jossain kirjassa (englanninkielisissä kirjallisuuslehdissähän minulla on muutamia julkaisuita). No, riippumatta näistä projekteista tämä yksi joka tapauksessa toteutuu. :->

Kielen/kansainvälisyyden lisäksi on pari muutakin syytä, miksi on erityisen siistiä sijoittua juuri tässä kilpailussa, mutta niistä lisää sitten kun kerron tarkemmin, mistä on kyse.

Ai niin, ja pitää vielä mainita, että minulla on aika moneen kirjoituskilpailuun menossa töitä vielä tänä vuonna. Toivottavasti viiteen, mutta varmasti ainakin kolmeen. Mutta nämä ovat kaikki suomeksi.

5 Responses “Menestystä maailmalla”

  1. SusuPetal says:

    Hienoa, onnittelut!

  2. Onnittelut ja menestystä tuleviinkin kirjoituksiin :)

  3. tintti says:

    Onnittelut! Olen iloinen puolestasi.

Kommentoi
Name and Mail are required