Adeno on ilmestynyt

Kuudes romaanini Adeno on nyt julkaistu ja tilattavissa painettuna ja sähkökirjana – toki myös arvostelukappaleit järjestyy . Kyseessä on siis ensimmäinen tieteisromaanini, joka käsittelee flunssaa, mutta myös pelit, niin video-, rooli- kuin lautapelit, ovat merkittävässä roolissa, samoin kuin talven hyytävä kylmyys. Kirjan voi nähdä myös pohdiskelevan transhumanismia.

Teoksen omistus “Ihmisille joihin voi luottaa” kertoo myös sen sisällöstä.

Adeno on melko erilainen kuin aiemmat romaanini, eikä vain siksi että se on scifiä ja sijoittuu 2050-2060-lukujen vaihteeseen. Toisaalta siinä on paljon samaakin, kuten yhteiskunnallinen kantaaottavuus ja vähemmistöjen iso rooli. Päähenkilö Aava on androgyyninen aseksuaali ja kirjassa on myös esim. polyja, miespareja ja eri etnisten ryhmien edustajia. Luonnollisestikin monen vähemmistön asema on silloin hyvin erilainen.

Moni ehkä miettii, että olenko nyt “vaihtanut” scifiin. Scifiähän olen kirjoittanut paljon 90-luvulta asti. Romaanimuodossa se vaatii valtavan työmäärän, varsinkin kun haluan että yhteiskunta on aidosti erilainen kuin nyt, ei vain teknologiat.

En tiedä, kirjoitanko lisää tieteisromaaneja – se riippuu pitkälti scifin määritelmästä. Adenon seuraaja Rihmasto sijoittuu osittain tulevaisuuteen, mutta en kutsuisi sitä välttämättä scifiksi. Siitä seuraava nuortenromaani on täysin reaalitodellisuuteen sijoittuva. Yksi romaani-idea minulla on jota voisi myös pitää scifinä tai olla pitämättä.

One Response “Adeno on ilmestynyt”

  1. SusuPetal says:

    Onneksi olkoon uuden kirjasi johdosta <3

Kommentoi
Name and Mail are required