Helsingin kirjamessuilla + triplajulkkarit

Minulla on Helsingin kirjamessuilla tänä vuonna kaksi paneeliesiintymistä, molemmat perjantaina aamupäivällä/päivällä. Pahoittelen, ei paras aika työssäkäyville, mutta minä en näitä valitse.

Lisäksi minulla voi olla pienempiä osastoesiintymisiä, mutta näiden ajankohta ei ole vielä varmistunut. Luultavasti torstaina ja/tai perjantaina.

Lauantaina 29.10. klo 17 alkaen vietetään Helsingissä triplakirjanjulkkareita: Adeno-romaanini, tietokirja Erityinen: tietoa erityisruokavalioista ja Marraskesi-antologia. Näihin ei ole julkista kutsua, koska kyseessä on yksityistilaisuus, mutta jos olet blogini lukija ja kiinnostunut tulemaan, olet kyllä tervetullut. Laita viestiä, niin saat osoitteen.

Messuilla on myynnissä Adeno, Marraskesi, Sisimmäinen (oletan), CFS:n ja fibromyalgian hoito ja Uusia hoitoja autoimmuuunisairauksiin. Hankala potilas on ilmeisesti loppuunmyyty, yksittäisiä kappaleita saattaa löytyä vielä jostain. Nordbooks ei ole messuilla, joten Seeprakoiraa tai Erityistä sieltä ei saa.

Tiedonjakaja vai tarinankertoja?
Pe 28.10. klo 11.30 – 12.30 – Kullervo

Tietokirjailijan ja kaunokirjailijan työ ovat hyvin erilaisia. Jokunen kirjailija tekee kumpaakin. Auttaako faktatausta fiktiota kirjoittaessa – ja toisin päin? Vai sekoittuvatko monitaiturin kaksi maailmaa joskus liikaakin? Onko tietokirjasta erityisen luontevaa siirtyä tieteiskirjallisuuteen?

Maija Haavisto, Tiina Raevaara, Risto Isomäki, Saara Henriksson ja Hanna ”Morre” Matilainen.

Spefin keinoin kiinni nykytodellisuuden kipukohtiin
Pe 28.10. klo 10.30 – 11.30 – Aino

Sensuurin välttämiseksi on hallitsevia arvosteltu parodian, piiloilmaisujen ja vaihtoehtoisten maailmojen avulla. Nyky-Suomessa kirjallisuutta ei enää juuri sensuroida. Miksi siis tarvitsemme spekulatiivista kirjallisuutta näyttääksemme nykytodellisuutemme kipukohtia?

Johanna Sinisalo, Kari Välimäki, Anu Holopainen ja Maija Haavisto.

Kommentoi
Name and Mail are required