Värisyttävä arvostelu

Eilen tuli ensimmäinen arvostelu uudesta Adeno-romaanistani. Ensimmäiset arvostelut ovat aina jännittäviä, koska ne tavallaan määräävät sävyn, ainakin omassa mielessä. Jos ensikritiikki romuttaa teoksen (mitä ei ole kyllä koskaan käynyt), tuntuu että nyt meni pieleen. Kun taas riittävät kehut aiheuttavat reaktion, että ihan sama mitä loput arvioijat sanovat.

Suomilukee.fi:n Krista kehuu erityisesti kiehtovaa maailmaa. Tämä on näin aloittelevalle tieteiskirjailijalle toki erityisen imartelevaa. Novellejani varten en ole yhtään samalla lailla joutunut rakentamaan maailmoita.

Adeno ei ehkä ole kaikkein perinteisintä scifiä (tai mistä minä tiedän), mutta kertakaikkiaan herkullisen ja värisyttävän tulevaisuuden kuvan Maija Haavisto kirjassaan luo. Ei varmasti ole mikään helppo asia alkaa miettiä mitä maailma ja Suomi voisi olla vuonna 2050, mutta Haavisto on siitä aikaan hyvän kuvauksen. Sopivasti värisyttävä mutta kuitenkin sellainen että se laittaa miettimään voisivatko jotkut kirjan asiat pitää paikkaansa?

(Tai siis vuodet ovat 2059-2060.)

Maija Haavisto on kirjoittanut kirjan jonka ahmaisee. Liiankin nopeasti – kun sitten se vaan loppuu.

Kommentoi
Name and Mail are required