Ensimmäiset arvostelut

Joku tykkäsi minun kirjastani! Miten sitä voikaan ihminen olla täpinöissä. Lähetettyäni ensimmäisiä arvostelukappaleita tiistaina olen ollut mielessäni täysin varma siitä, että kaikki arvostelijat inhoaisivat kirjaa. Ei olisi kauheaa, jos jotkut eivät siitä pitäisi, mutta entä jos kukaan ei tykkäisikään?

En ole erityisen epävarma tai huonoitsetuntoinen ihminen, ja tiedän kyllä miten paljon itse tykkään Marian ilmestyskirjasta, mutta tähän kulminoituu niin paljon. Tiedän myös, että kirja varmasti jakaa mielipiteitä, joten pelkäsin, että ensimmäinen arvostelu olisi ollut tyrmäävä. Sen verran symbolista arvoa sillä ensimmäisyydellä kuitenkin on.

No, onneksi ei kuitenkaan tullut teilausta. Ensimmäisenä huomasin Järjellä ja tunteella -blogin arvostelun, jossa blogin nimen mukaan oli niin rationaalista kuin tunneperäistäkin analyysia ja varsin positiiviseen sävyyn. Ilahduin toki hurjasti.

Sitten huomasin (mokomakin sähköpostipalveluni oli luokitellut viestin roskapostiksi ja sai siitä hyvästä satikutia), että aivan ihkaensimmäinen arvostelu olikin ollut Kirjavan Kukon kulttuuriblogista. Velma kirjoitti mm. “Kirja veti aika sanattomaksi, osittain tarinan sisällön ja osittain koko kirjan hyvyyden takia. Tarina piti alusta alkaen otteessaan eikä muuttunut välissäkään huonommaksi. Luin kirjan melkein kokonaan yhdellä istumalla, kun oli pakko saada tietää, että miten siinä käy.

Jestas. Johan tuossa menee itsekin sanattomaksi. Kun aikoinaan sain kustannussopimuksen CFS:n ja fibromyalgian hoito -tietokirjalleni, sanoin miehelleni, että olo on kuin olisi voittava lottokuponki takataskussa (minut tuntevat ihmiset ymmärtänevät miksi, muille on vaikea selittää). Nyt on sellainen olo, että vaikka voittaisi lotossa, sitä ei ehkä edes huomaisi.

Joten, loput arvostelijat, jos tarvetta tulee, teilatkaa vaan. Tiedän jo, ettei Marian ilmestyskirjan kirjoittamiseen kulutettu aika mennyt hukkaan! Alkoholia kun en juo, taidan juhlistaa suklaakakulla (ensin kuitenkin töitä).

Vielä kun Blogger luopuisi mökötyksestään ja antaisi minun kommentoida kaikkiin Blogspot-blogeihin eikä vain pieneen osaan…

4 Responses “Ensimmäiset arvostelut”

 1. Birgitta says:

  Onneksi olkoon =)

  Nauti hyvästä olosta, se vie hienosti eteenpäin.

 2. SusuPetal says:

  En vielä käynyt lukemassa arvioita, sillä odotan omaa kappalettani.
  Joko kirja on tullut painosta?
  Tuo kansi on henkeäsalpaavan upea.

Kommentoi
Name and Mail are required