Inspiraatiota lumikoista ja muusta

Turhauttavaa, kun ei pysty tekemään oikein mitään ja virikkeitä kyllä tulvisi joka tuutista. Viimeiset päivät olen totutellut uuteen hormoniannostukseen ja uuteen viruslääkkeeseen. Tämä on tehokkaasti estänyt esim. kaiken kirjoittamisen (nyt pystyn toisten troppien voimalla kirjoittamaan vähän).

Eilen vietin olosuhteiden pakosta suurimman osan päivästä lukemalla ruokablogeja, lähinnä raakaruokaa/elävää ravintoa käsitteleviä. Selaimen kirjanmerkkeihin kertyli taas kymmeniä uusia lisäyksiä ja turhauttaa, kun ei pääse heti silppuamaan, blendaamaan ja kuivaamaan. Hurjat ideat sain myös kuvasta, jossa oli ihmisen pääkoppa – virkattuna. Nämä eivät toki liity kirjoittamiseen. Vaikka kai yleinen aivojen stimulointi epäsuorasti stimuloi myös niitä kirjoitusalueita?

Eilen aloitin myös lukea Pasi Ilmari Jääskeläisen romaania Lumikko ja yhdeksän muuta. Sain sen ja toisen PIJ:n kirjan Harjukaupungin salakäytävät synttärilahjaksi (toiveesta) puolisentoista kuukautta sitten ja ne ovat himotelleet siitä asti, mutta on pitänyt keskittyä lukemaan töihin liittyviä opuksia. Nyt kuitenkin sorruin. Valitsin ensin tuon kirjan, koska blogikommenttien perusteella Harjukaupungin salakäytävät olisi näistä “parempi”, ja parhaathan jätetään aina viimeiseksi, eikö?

Tässä on inspiroiva kirja ja sellainen, että alkaa kadehtia, kun ei itse osaisi sellaista kirjoittaa. Varsinainen arvostelu tulee myöhemmin, mutta tässä yksi lainaus:

[…] luennon jälkeen Ella oli kysynyt, miltä kirjailijasta tuntui nähdä oma tekstinsä julkaistuna. Nainen oli hymyillyt hänelle herttaisesti ja kuiskannut:

– Kuule, silloin sitä ymmärtää, miksi koira syö oman oksennuksensa.

Muistan kyllä inspiraation lähteet vielä silloinkin, kun voin taas paremmin. Mutta samaan mielentilaan on vaikea päästä käsiksi. Se selittänee esim. sen, miksi minulla on ollut yksi ruoka-aiheinen artikkeli kesken helmikuusta asti.

Olisikohan siihen jokin kikka? Esim. haistella jotain tuoksua inspiraation hetkellä ja sitten uudestaan kun yrittää tavoitella sitä hetkeä?

Kommentoi
Name and Mail are required