Monsteri päihitetty

Se on sitten siinä, se kirja. Työnimi Helluva (“Helluva lot of work”), myöhemmin Monster (“I have created a monster”), eli uusin lääketiedekirjani. Siitä tuli ihan toivottoman ylipitkä, 92 000 sanaa. Sain editoinnin loppuvaiheissa puristettua pois parituhatta sanaa, mutta ei se tietysti tuossa vaiheessa enää juuri tunnu. Se on lähes tuplasti Marian ilmestyskirjan pituus (noin 47 000 sanaa). Tosin tuon päälle tulee vielä hakemisto, joka vienee varmaan ainakin parituhatta sanaa.

Tein sillä lailla härskisti, että lätkäisin kirjan alkuun 55-sanaisen cripficnovellin. Se liittyy aiheeseen ja jos kerran tietokirjan voi aloittaa runolla, mietelauseella tai vastaavalla, miksei mininovellilla? Mies huomautti, että novellin kuuluisi olla jonkun toisen kirjoittama, mutta kai sitä saa itsekin ajatella henkeviä, eikä aina vain muilta lainata?

Kirjan pitäisi ilmestyä vuoden loppuun mennessä. Elätän toivoa, että kirjamessuille. Twitter-kirjani myöhästyi vuoden 2009 messuilta vain viikon verran.

Nyt on siis lomalomaloma. Ei enää 15-tuntisia työpäiviä kirjan parissa, joista kasvoi otsaan elin jos toinenkin. Loman aikana saatan piirtää ASCIIta, suunnitella tulevaa romaania ja kirjoittaa vähän lyhytproosaa, ainakin tällä viikolla aloittamani työnimi Croutonsin (minicripfic). Loman jälkeen suunnittelen romaania lisää, kirjoitan toivottavasti esseekokoelmani valmiiksi (aina voi toivoa?), teen keittokirjaa sekä teen ahkerammin käännöstöitä ja artikkeleita. Ja siivoan keittiön kaapit.

Maanantaina lähdemme Suomeen, joten varmaan blogissa hiljenee, mutta enköhän jotain kirjoittele kuitenkin, riippuen vähän millaisia ajatuksia reissussa herää.

5 Responses “Monsteri päihitetty”

 1. hanna says:

  Onneksi olkoon! Sinulla on mielenkiintoinen blogi, eten kun asut vielä Hollannissa. Tuli ihan ikävä sinne. Me emme taida kuitenkaan ihan heti sinne muuttaa, kun mieheni ei tahdo enää palata kotimaahansa.

  • Miksei mies halua takaisin? Heh, itsekin tullut väsyneenä kirjoitettua vaikka miten älyvapaita kommentteja, joten älä huoli. (Hassua, olen lähdössä Suomeen ihan juuri ja kävin puolisen tuntia sitten tsekkaamassa, ettei varmasti ole tullut blogiin hyväksymättä jääneitä kommentteja eikä ollut, mutta ehdit kommentoida vielä sen jälkeen. Yleensä saan hyvällä tuurilla kommentin pari viikossa.)

 2. hanna says:

  öö. siis onneksi olkoon oli kirjasta, ei blogista, heh

 3. hanna says:

  Luin kommenttini vielä kerran ja siitä ei kyllä tajua mitään. Ei pitäisi kirjoittaa mitään heti herättyään, huoh. Siis kiva blogi, onneksi olkoon kirjasta ja mukava lukea myös Hollantia koskevia asioita.

Kommentoi
Name and Mail are required