Poliisi hippejä pampulla lyö

Hesari ja muut suomalaislehdet alkoivat viimein eilen uutisoida Occupy Wall Street -tapahtumasta, hienolla metanäkökulmalla “miksei media ole uutisoinut tästä aiemmin?” (niin, miksette uutisoineet?). Sinänsä kysymys on hyvä: tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään yhdellä maailman keskeisimmistä paikoista jo 1,5 viikkoa ja niin Jenkkien valtamedia kuin Suomen mediat ovat olleet ihan hissun kissun (CNN ja New York Times ovat sentään ainakin netissä huomioineet tapahtuman).

Mediahiljaisuus on pelottava ilmiö. Onhan sitä nähty toki Suomessakin: pikkuruinen mielenosoitus “oikeasta” aiheesta saa paljon julkisuutta, siinä missä valtava mielenilmaus vähemmän mediaseksikkäästä aiheesta jää huomiotta. Mutta erityisen pelottavaa se on silloin, kun media vaikenee täysin esimerkiksi poliisiväkivallasta ja perusteettomista pidätyksistä. Wall Streetillä on pidätetty mm. toimittajia ja valokuvaajia ja suihkutettu pippurisumutetta täysin rauhanomaisten mielenosoittajien kasvoille lähietäisyydeltä.

No, silloin kun vastaavaa tapahtui Suomessa media kyllä noteerasi asian, mutta keskivertosuomalainen uskoo niin sokeasti poliisin oikeudenmukaisuuteen, ettei edes videomateriaali saa tätä uskomaan poliisin väärinkäytöksiä (eikä oikeuslaitos luonnollisestikaan tuomitse poliiseja).

Eräs tuttuni oli jopa sitä mieltä, että oli ihan OK, että Suomen poliisi pidätti viisivuotiaan pojan isänsä kanssa, jotka sattuivat olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. Pikkupojan mielestä on kato varmaan tosi jännää päästä ajamaan poliisiautolla (sääli, että se oli pidätysbussi, eikä kiva sininen piipaa-auto).

P.S. Ettei nyt tulisi väärinkäsitystä, on minulla Suomen poliisista hyvääkin sanottavaa. Vaikka ihmisiä pidätetäänkin ja hakataankin mielivaltaisesti ja ilman syytä, ainakaan poliisi ei käytännössä koskaan ammu ihmisiä (kuoliaaksi), kuten Hollannin poliisilla tuntuu olevan paha tapa tehdä…

2 Responses “Poliisi hippejä pampulla lyö”

  1. mikko says:

    Poliisin kannabiksen käyttäjiin – tai sellaisiksi epäiltyihin – kohdistaman pakkotoimet ja laittomuudet eivät tunnu kiinnostavan ketään.

    http://www.tusky.fi/uutisarkisto/192-poliisin-vaeaerinkaeytoekset-kannabiksen-kriminaalivalvonnassa

    • Voi, minua kiinnostaa kyllä! En tosin tiedä lohduttaako sinua tieto siitä, että minua kiinnostaa, kun valtamediaa ei. Olen ottanut asiaan aiemmin kantaa useita kertoja, mutta en tässä blogissa. Pitäisi varmaan kirjoittaa täälläkin.

      “Huumeiden vastaisen sodan” järjettömyys niin teorian kuin käytännönkin tasolla on yksi suosikkiaiheitani – vai pitäisikö sanoa inhokkiaiheitani – ja yritän jatkossa kommentoida sitä enemmän.

Kommentoi
Name and Mail are required